Een echt zondags gebak!
Amarettocake ============ Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 3 (voorverwarmd) Baktijd: ca. 40 minuten
Ingrediënten:
5 eidooiers
50 g marsepein in stukjes
1 snufje zout
3 eetlepels Amaretto (amandellikeur)
5 druppels Amandelaroma
80 g poedersuiker
5 eiwitten
100 g suiker
100 g bloem
½ zakje bakpoeder
100 g geraspte amandelen
80 g zachte boter
Om te doordrenken:
Amaretto (amandellikeur)
Glazuur en versiering:
150 g gezeefde poedersuiker
35 ml citroensap
springvorm (ca 24 cm diameter) beboterd en met meel bepoederd.
. Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig.
Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven).
Voeg hierbij het eidooiermengsel.
Meng de bloem met de bakpoeder, zeef het en voeg het bij het eimengsel.
Voeg het amandelpoeder en de boter toe en kneed tot een gladde massa.
Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.
Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit glad. Bestrijk het gebak met dit mengsel en laat het drogen.
|