Voor bij de boterham
Gehaktballetjes Met Eieren ========================== 1/2 kilogram gemengd gehakt (kalfs-varken)
1 eieren
peper en zout
1/2 pakje paneermeel
1/2 bouillonblokje
1 liter water
250 gram gekookte beenhesp
voor de saus:
1 liter melk
3/4 pakjes blanke roux
peper en zout
375 gram gemalen kaas
Voor de versiering:
7 eieren
Peterselie
. De dag voordien:
Meng het gehakt met de eieren,het paneermeel en de peper en zout en rol tot kleine balletjes.
Kook in water met een bouillonblokje tot ze gaar zijn.
De dag zelf:
Maak een bechamelsaus:
Breng de melk aan de kook en doe er de blanke roux bij tot sausdikte,kruid met peper en zout.
Roer er de gemalen kaas bij en proef.
Doe er de gehaktballetjes bij en roer tot ze opgewarmd zijn
Doe er dan de in stukjes gesneden hesp bij.
Doe in een grote ovenschaal,doe er nog wat gemalen kaas bovenop en laat kleuren onder de grill.
Kook ondertussen de eieren hard,pel ze en snij ze in vier.
Haal de schaal uit de oven,leg er de eieren bovenop en serveer
|