Kalfskoteletten
Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie =====================================
voor 2 personen:
2 kalfskoteletten
wat bloem
2 eetlepels boter
twee theelepels knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt
2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olie
peper en zout uit de molen.
. De dag voordien:
Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook daarin zachtjes lichtbruin.
Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.
Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.
Haal de pan van het vuur en zet weg.
De dag zelf:
Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.
Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met peper en zout.
Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3 eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.
Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje citroen.
|