Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskoteletten met knoflook,ansjovis en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfskoteletten

    Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie
    =====================================

    voor 2 personen:

    2 kalfskoteletten

    wat bloem

    2 eetlepels boter

    twee theelepels knoflook, fijngehakt

    3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt

    2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt

    2 eetlepels olie

    peper en zout uit de molen.


    .
    De dag voordien:

    Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook
    daarin zachtjes lichtbruin.

    Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de
    visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.

    Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.

    Haal de pan van het vuur en zet weg.

    De dag zelf:

    Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet
    daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door
    de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.

    Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi
    ze met peper en zout.

    Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3
    eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.

    Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje
    citroen.

     

    05-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisque van noordzeegarnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bisque Van Noordzee Garnalen
    =============================
    1 kilo g ongepelde grijze garnalen

    1-1/2 liters water

    1 sjalot

    selderij en tijm

    1 theelepel tomatenpuree

    zout peper

    1/4 liter room

    1 eetlepel boter

    1 eetlepel bloem



    .
    Pel de garnalen.

    Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij,
    tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.

    Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van
    de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het
    draaien ook door de passevite.

    Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een
    keer door een neteldoek.

    Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.

    Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.

    Klop de rest van de room bijna stijf.

    Leg op de borden 1 lepel garnalen.

    Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.

    Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.

    Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac
    toevoegen.

     

    04-09-2009 om 09:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken met oregano.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Escargot's of slakken

    Slakken met oregano
    ===================
    1 sjalotje

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepels boter

    2 eetlepels olijfolie

    1/2 theelepel oregano

    zout

    enkele druppels tabasco

    24 slakken (blik)



    .
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

    Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.

    In steelpan boter en olie verhitten.

    Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen.

    Op smaak brengen met zout en tabasco.

    Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen.

    Botermengsel erover scheppen.

    In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken.

    Serveren met stokbrood.

     

    03-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken in biersaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blinde vinken in biersaus.
    ==========================
    Ingrediënten:

    1 sjalotje,

    gedroogde salie,

    peterselie,

    1 eetlepel mosterd,

    2 runderschnitzels,

    zout, peper,

    coburger ham,

    2 uien,

    1 flesje donker bier,
    .

    Verwarm De Oven Voor Op 180 Graden.

    Maak Een Mengsel Van 1 Fijngehakt sjalotje,gedroogde salie, peterselie
    en 1 eetlepel mosterd.

    Kruid 2 runderschnitzels met zout en peper.

    Bestrijk beide runderschnitzels met het mosterdmengsel.

    Rol de runderschnitzels op en omwikkel met coburger ham.

    Bind het vast met keukentouw.

    Bak de blinde vinken rondom bruin in hete boter.

    Haal de blinde vinken uit de pan en leg ze in een ovenschaal.

    Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien op middelhoog vuur tot
    de uien lichtbruin zijn.

    Voeg 1 flesje donker bier toe en laat de alcohol verdampen.

    Giet de biersaus in de ovenschaal.

    Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    02-09-2009 om 08:39 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor bij de boterham

    Gehaktballetjes Met Eieren
    ==========================
    1/2 kilogram gemengd gehakt
    (kalfs-varken)

    1 eieren

    peper en zout

    1/2 pakje paneermeel

    1/2 bouillonblokje

    1 liter water

    250 gram gekookte beenhesp

    voor de saus:

    1 liter melk

    3/4 pakjes blanke roux

    peper en zout          

    375 gram gemalen kaas

    Voor de versiering:

    7 eieren

    Peterselie



    .
    De dag voordien:

    Meng het gehakt met de eieren,het paneermeel en de peper en zout en rol
    tot kleine balletjes.

    Kook in water met een bouillonblokje tot ze gaar zijn.

    De dag zelf:

    Maak een bechamelsaus:

    Breng de melk aan de kook en doe er de blanke roux bij tot
    sausdikte,kruid met peper en zout.

    Roer er de gemalen kaas bij en proef.

    Doe er de gehaktballetjes bij en roer tot ze opgewarmd zijn

    Doe er dan de in stukjes gesneden hesp bij.

    Doe in een grote ovenschaal,doe er nog wat gemalen kaas bovenop en laat
    kleuren onder de grill.

    Kook ondertussen de eieren hard,pel ze en snij ze in vier.

    Haal de schaal uit de oven,leg er de eieren bovenop en serveer

     

    01-09-2009 om 09:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomme d'amour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Pomme d'amour
    =============
    4 zoete appelen,

    2 soeplepels suiker,

    1 soeplepel grenadinesiroop.
    .

    koel de appelen in de ijskast, steek er daarna een houten brochette
    door. warm een mengeling op van suiker en grenadine. wanneer deze op
    het punt staat om te karameliseren dompel je de appel erin. laat
    afkoelen en eet smakelijk.

     

    31-08-2009 om 14:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papilotte van kabeljauwfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens : BBQ

    Papillotte Van Kabeljauwfilet
    =============================
    - 4 stukjes kabeljauwfilet

    - 1 ajuin (in ringetjes gesneden)

    - 4 eetlepel olijfolie

    - peper en zout

    - 8 zongedroogde tomaatjes

    - 4 stukjes zilverpapier (30x30cm)

    - 2 teentjes knoflook (in schijfjes)

    - oregano

     


    .
    Schik de kabeljauw op het zilverpapier.

    Doe er wat uiringetjes, wat zongedroogde tomaatjes en peper en zout
    over.

    Leg de schijfjes knoflook op de vis en breng op smaak met oregano.

    Overgiet met 1 eetlepel olijfolie.

    Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes in de
    voorverwarmde oven (200 graden) of op de BARBECUE. Opdienen in het
    zilverpapier.

    30-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde Countrybrochetten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : BBQ

    Gemarineerde Countrybrochettes Met Maïssalade
    =============================================
    - ± 500 g kipfilet

    - 1 groene paprika

    - 1 rode paprika

    - 2 tomaten

    - 1 ui

    - 120 g natuuryoghurt

    - 340 g maïs

    - peper en zout


    Country marinade:
    - 2 eetlepel. tomatenketchup

    - 3 eetlepel. olijfolie

    - 1 eetlepel. citroensap

    - 1 eetlepel. mosterd

    - 1 teentje knoflook

    - 4 à 6 brochettespiesen


    .
    Snijd het vlees in stukken van 2,5 op 2,5 centimeter.

    Meng de ingrediënten voor de marinade, giet over het vlees en laat een
    4-tal uur marineren.

    Snijd de rode paprika in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de ui in stukken van 3 op 3 centimeter.

    Snijd de groene paprika in blokjes van ½ centimeter.

    Pel de tomaat (gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 seconden in kokend
    water dompelt). Verwijder de pitten en snij in stukjes.

    Laat houten brochettespiesen een half uur in water weken.

    (15 min.)

    Steek de stukken vlees op de brochettespiesen. Wissel telkens af met
    een stukje rode paprika en een stuk ui.

    Dep de brochettes droog voor u ze op de barbecue bakt (naar smaak
    gedurende 6 à 8 min.).

    Meng de uitgelekte maïs met de groene paprikablokjes, de tomaten, de
    natuuryoghurt en kruid naar smaak met peper en zout.

    Serveer op elk bord een vleesspies met maïssalade en geef er een
    aardappel in de schil bij.

     

    29-08-2009 om 14:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenspiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een pittig aperitiefhapje.

    Gemarineerde kippenspiesjes
    ===========================
    400 gram kipfilet of vleugeltjes

    4 knoflooktenen

    40 ml droge sherry

    40 ml water

    1 eetlepel olijfolie

    1/2 eetlepel mild paprika poeder

    1/2 eetlepel pikant paprikapoeder

    zout

    2 lente-uitjes

    20 gram vloeibare boter


    .
    Snijd de kipfilet in 8 repen.
     
    Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn
    Doe de sherry, het water, de olijfolie in een kom en meng dit goed.
     
    Meng het paprikapoeder, de gesneden knoflook en het zout er goed
    doorheen.
     
    Voeg de kipfilet toe en laat dit 2 uur in de koelkast marineren.
     
    Leg de 8 satestokjes in het water zodat ze niet gaan splinteren
     
    Bereidingswijze:  Doe de repen kipfilet als een soort slang op de
    satestokjes.

    Snijd de uitjes in schuine stukken
    Doe de vloeibare boter in de grilpan
    Grill de spiesjes in 3-4 minuten aan elke kant gaar en bruin.
     
    Leg de spiesjes op een schaal en strooi de gesneden lente-uitjes erover
     

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen op de wijze van de chef.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mosselen

    Mosselen Op De Wijze Van De Chef
    =========================
    4 kilogram mosselen

    1 dikke wortel

    1/4 knolselder

    1 stevige ui

    1 rode paprika

    1 prei

    2 tomaten

    2 teentjes knoflook

    2 theelepel oregano

    1 eetlepel mosselkruiden

    4 deciliter gepelde tomaten

    4 deciliter room


    .
    Spoel de mossselen zorgvuldig en doe ze in een grote pan.

    Maak de wortel,de knolselder,de ui,de paprika en de prei schoon en
    snijd ze in kleine blokjes.

    Doe ze in de stoomkoker en laat even stomen(ze moeten krokant blijven.

    Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Verdeel alle groentenblokjes over de mosselen.

    Pers het knoflook uit en verdeel ook dit samen met de oregano en de
    mosselkruiden over de mosselen.

    Laat de gepelde tomaten uitlekken en duw ze door een zeef.

    Giet de verkregen pulp en de room over de mosselen.Breng de mosselen
    aan de kook tot ze opengaan.

    Schud ze even om en breng terug aan de kook.

    Opdienen in de pan.

     

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje charcutiere.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nog maar eens een Sudderpotje

    Lamsstoofpotje "Charcutiere"      
    =======================

    voor 4 personen:

    1 lamsschouders

    1/4 groot blik gepelde tomaten

    1/4 groot blik tomatenblokjes gekruid
    met basilicum

    2 sl fijne zure augurkjes

    2 sl fijne zure zilveruitjes

    2 teentjes gesnipperde knoflook

    1 sl kappertjes

    olijfolie

    1 takjes tijm

    1 blaadjes laurier

    wat water indien nodig

    1 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

     

     



    .
    Kan volledig de dag voordien.

    Ontbeen de lamsschouder en snij in blokjes.

    Laat de blokjes aan alle kanten bruinen in wat olijfolie,kruid met
    peper en zout en doe er de in stukken gesneden tomaten en de
    tomatenblokjes bij.

    Voeg indien nodig wat water toe.

    Laat ca 30 min sudderen.Deksel op de pan.

    Voeg daarna de augurkjes,uitjes,look,tijm en laurier toe en laat nog 30
    min verder garen.

    Bestrooi met de peterselie

    Dien op met aardappelen naar keuze.

     

    27-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio bonbon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eens een ander voorgerecht

    Carpaccio bonbon               
    ================================
    ongeveer 100 gram. ossehaas

    wortel

    komkommer

    courgette

    ijsbergsla

    parmezaanse kaas

    pijnboompitten

    pesto

    room

    sprietje bieslook


    .
    zorg dat de ossehaas diepgevroren is.
     
    Bereidingswijze

    Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of
    laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)

    Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het
    kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat
    de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen
    tot een pakketje.

    Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.

    Bak voor de smaak wat pesto mee.

    Doe de gebakken groenten in het kopje.

    Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op
    de groenten.

    Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.

    Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje
    pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas
    doorheen.
     
    Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje
    ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje
    sla.

    Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.

    Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.

     

     

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met pittige tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
    =======================================
    1/2 kg gehakt

    2 eieren

    1 grote of 2 kleine uien

    50 gram paneermeel

    Peper zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    2 blikjes tomatenblokjes met basilicus



    .
    Het gehakt mengen met de eieren,de gehakte ui,peper,zout,nootmuskaat en
    als laatste het paneermeel.

    Rol er bolletjes van en laat koken in de fond tot ze gaar zijn.

    Neem uit de pan

    Stort er de tomatenblokjes over,laat nog eens koken en ze zijn klaar

    Heel lekker

     

    25-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeggebak met apel en rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een nagerechtje

    Bladerdeeggebak met appel en rozijnen
    =====================================
    boter

    kaneelpoeder

    Engelse pudding

    citroensap:0,50

    ei:  1

    bladerdeeg:500 gram

    krenten:  100 gram

    suiker:  100 gram

    Granny Appelen:5



    .
    Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.

    Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de
    rozijnen en een koffielepel kaneel.

    Laat 30 minuten trekken op een koele plaats.

    Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek.

    Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.

    Klop het ei.

    Leg de appelen in het midden, in een lange strook, en plooi de randen
    van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol.

    Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei.

    Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 GRADEN CELCIUS).

    Dien lauwwarm op met slagroom of met crème anglaise.

     

    24-08-2009 om 12:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van selder en bloemkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagse soep.

    Soepje Van Selder & Bloemkool
    =============================
    ½ bloemkool, grof gehakt

    5 flinke stengels witte stoofselder, grof gehakt

    1 dikke ui,

    1 aardappel

    1 handvol verse peterselie, fijngehakt

    1 groentebouillon blokje,

    1 kippen bouillonblokje

    1 ½ liter water

    2 wortelen & selderblaadjes voor de garnituur

    peper en zout




    .
    Hak de ui fijn en stoof deze, samen met de selder, bloemkool en
    aardappel aan in wat boter/olie.

    Verkruimel er de bouillonblokjes over en blus met het water, kruid met
    peper en wat zout en breng aan de kook.

    Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep zo'n 40 minuten
    pruttelen onder deksel.

    Snijd ondertussen de wortelen in julienne en stoof ze rustig gaar in
    wat boter.

    Mix de soep glad en strooi en vervolgens de peterselie in, kruid
    eventueel nog wat bij.

    Serveer de soep en werk af met wat worteljulienne en enkele
    selderblaadjes.

     

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Varkenshaasje Met Tomatensaus
    =============================

    voor 2 personen:

    350 g varkenshaasje

    2 eetlepels olijfolie

    50 g boter

    1 ui

    300 g mix bospaddestoelen

    1 ,5 dl tomatensap

    ½ dl witte balsamico azijn of witte wijnazijn

    1 eetlepel honing

    1 koffielepel mosterd

    1 teentje knoflook

    1 bosje basilicum

    Scherpe paprika- of tandoripoeder

    Peper, zout



    .
    Het varkenshaasje:

    Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter. Draai het
    halfweg wel eens om.Bestrooi het met zout, peper en wat scherpe
    paprika.

    De tomatensaus:

    Snijd de ui in halve ringen.

    Verhit de olie en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken. Hak de knoflook
    fijn en voeg bij.

    Roer het tomatensap,de honing,de azijn,de mosterd, zout en scherpe
    paprika erdoor.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.

    Vergeet niet af en toe even te roeren.
    Bak ondertussen de bospaddestoelen en kruid ze met peper en zout.

    Serveer het vlees op een onderlaag van de bospaddestoelen te midden van
    de tomatensaus. Werk af met enkele takjes basilicum.

     

    22-08-2009 om 13:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met mascarponekaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vrijdag = visdag

    Zalm Met Mascarpone Kaas
    ====================
    4 rode zalmmoten
    6 preien
    250 gram mascarpone kaas
    1 eierdooier
    1 deciliter melk
    Sap van 1 citroen
    1 eetlepel boter
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden
    in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout
    en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven.
    Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een
    gladde massa.

    De dag zelf:

    Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout
    en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten
    garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone
    kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas
    mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest
    van de mascarponi over.
    Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.


     

    21-08-2009 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met citroen en look.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens : Lamsvlees

    Lamsbout met citroen en look
    ============================
    paneermeel:  40 gram

    lamsbout:  1 kilogram

    teentjes look:  6

    zout

    aardappelen:  800 gram


    olijfolie

    platte peterselie: 1 eetlepel

    uien:  2

    peper

    citroenen natuur:  2

    verse rozemarijn :  2 takjes


    .
    De dag voordien:

    Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.

    Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.

    Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur
    rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 180graden.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

    Hak de uien.

    Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de
    lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje
    olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.

    Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de
    rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte
    citroenschil.

    Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven
    voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *

    U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen

     

    20-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart met amandelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Aardbeientaart Met Amandelen
    ============================
    175 g fijngemalen amandelen

    175 g fijne suiker

    175 g zelfrijzend bakmeel

    175 boter

    2 eieren,

    500 g aardbeien, in plakjes gesneden



    .
    Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en
    de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.

    Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg
    daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van
    het deeg.

    Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik
    gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.

    Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone
    oven.

    Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima,
    maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat
    alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.

    Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.

    Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag
    suikerglazuur.

    Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar
    voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de
    taart.

    Garneer met een paar aardbeien.

    19-08-2009 om 08:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker vispannetje.

    Vispannetje
    ========
    50 g zalmfilet

    50 g kabeljauw

    50 g Noorse garnalen, gepeld

    50 g gekookte mosselen

    1 glas witte wijn

    ½ ui, fijngesneden

    klein teentje knoflook

    1 dl (slag)room

    1 eetlepel verse dille, fijngehakt

    100 gram champignons, in plakjes

    1 theelepel viskruiden

    peper en zout

    1 eetlepel maïzena

    olijfolie om in te bakken



    .
    Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.

    Voeg de vis toe en bak voorzichtig even mee.

    Voeg de champignons toe en bak alles nog even goed door.

    Voeg de wijn, room en kruiden toe en laat tegen de kook komen.

    Eventueel de saus wat binden met aangemaakte maïzena.

    Strooi er vlak voor het serveren de dille overheen.

    Serveer met een witte rijst en een frisse salade.Of met gekookte aardappeltjes.

     

     

    18-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!