Vandaag : BBQ
Gemarineerde Countrybrochettes Met Maïssalade ============================================= - ± 500 g kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- 120 g natuuryoghurt
- 340 g maïs
- peper en zout
Country marinade: - 2 eetlepel. tomatenketchup
- 3 eetlepel. olijfolie
- 1 eetlepel. citroensap
- 1 eetlepel. mosterd
- 1 teentje knoflook
- 4 à 6 brochettespiesen
. Snijd het vlees in stukken van 2,5 op 2,5 centimeter.
Meng de ingrediënten voor de marinade, giet over het vlees en laat een 4-tal uur marineren.
Snijd de rode paprika in stukken van 3 op 3 centimeter.
Snijd de ui in stukken van 3 op 3 centimeter.
Snijd de groene paprika in blokjes van ½ centimeter.
Pel de tomaat (gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 seconden in kokend water dompelt). Verwijder de pitten en snij in stukjes.
Laat houten brochettespiesen een half uur in water weken.
(15 min.)
Steek de stukken vlees op de brochettespiesen. Wissel telkens af met een stukje rode paprika en een stuk ui.
Dep de brochettes droog voor u ze op de barbecue bakt (naar smaak gedurende 6 à 8 min.).
Meng de uitgelekte maïs met de groene paprikablokjes, de tomaten, de natuuryoghurt en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer op elk bord een vleesspies met maïssalade en geef er een aardappel in de schil bij.
|