Nog maar eens een Sudderpotje
Lamsstoofpotje "Charcutiere" =======================
voor 4 personen:
1 lamsschouders
1/4 groot blik gepelde tomaten
1/4 groot blik tomatenblokjes gekruid met basilicum
2 sl fijne zure augurkjes
2 sl fijne zure zilveruitjes
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 sl kappertjes
olijfolie
1 takjes tijm
1 blaadjes laurier
wat water indien nodig
1 soeplepels gehakte peterselie peper en zout
. Kan volledig de dag voordien.
Ontbeen de lamsschouder en snij in blokjes.
Laat de blokjes aan alle kanten bruinen in wat olijfolie,kruid met peper en zout en doe er de in stukken gesneden tomaten en de tomatenblokjes bij.
Voeg indien nodig wat water toe.
Laat ca 30 min sudderen.Deksel op de pan.
Voeg daarna de augurkjes,uitjes,look,tijm en laurier toe en laat nog 30 min verder garen.
Bestrooi met de peterselie
Dien op met aardappelen naar keuze.
|