Nagerecht
Aardbeientaart Met Amandelen ============================ 175 g fijngemalen amandelen
175 g fijne suiker
175 g zelfrijzend bakmeel
175 boter
2 eieren,
500 g aardbeien, in plakjes gesneden
. Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.
Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van het deeg.
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.
Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone oven.
Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima, maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.
Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.
Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag suikerglazuur.
Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de taart.
Garneer met een paar aardbeien.
|