| 
					
					 Nagerecht 
Aardbeientaart Met Amandelen ============================ 175 g fijngemalen amandelen 
175 g fijne suiker 
175 g zelfrijzend bakmeel 
175 boter 
2 eieren, 
500 g aardbeien, in plakjes gesneden
 
 
  . Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en  de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.  
Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg  daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van  het deeg.  
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik  gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.  
Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone  oven.  
Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima,  maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat  alu-folie gebruiken om de taart af te dekken. 
Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los. 
Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag  suikerglazuur. 
Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar  voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de  taart.  
Garneer met een paar aardbeien. 
					
 
					
					
					 |