Vandaag nog eens : Lamsvlees
Lamsbout met citroen en look ============================ paneermeel: 40 gram
lamsbout: 1 kilogram
teentjes look: 6
zout
aardappelen: 800 gram
olijfolie
platte peterselie: 1 eetlepel
uien: 2
peper
citroenen natuur: 2
verse rozemarijn : 2 takjes
. De dag voordien:
Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.
Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.
Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.
De dag zelf:
Verwarm de oven voor op 180graden.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Hak de uien.
Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.
Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte citroenschil.
Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *
U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen
|