Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kabeljauwfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Italiaanse kabeljauw
    ====================
    Ingrediënten:

    2x 100 gram kabeljauwfilets,

    zout, peper,

    groene pesto,

    4 plakjes ontbijtspek



    .
    Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper.

    Bestrijk 1 kant met groene pesto.

    Wikkel de kabeljauwfilets in plakjes ontbijtspek.

    Bak de kabeljauwfilets aan elke kant ongeveer 3 tot 4 minuten in hete
    boter.

    Eet smakelijk!

     

    16-10-2009 om 13:01 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla uit Capri
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italiaanse sla

    Insalata Caprese
    ================
    200 g mozzarella

    2 bosjes basilicum

    5 eetlepel olijfolie

    2 eetlepel citroensap

    zout

    versgemalen peper

    zwart olijven en 1 tomaat, om te garneren


    .
    Maak de tomaten schoon.
    Snijd de steelaanzet eruit.
    Snijd de tomaten in plakjes.
    Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakken.
    Spoel het bailicum af en dep het droog.
    Trek de blaadjes van de takjes.
    Leg de plakjes tomaat, mozzarella en de blaadjes basilicum afwisselend
    op elkaar in een schaal; ze moeten elkaar deels overlappen.
    Klop het citroensap en de olie door elkaar.
    Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het uit over de salade.
    Garneer de salade voor het opdienen met zwarte olijven en een van tomaat gesneden roos.

     

    15-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albondigas con picada Almendra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Albondigas con picada de Almendra
    =================================
    voor 20 tot 25 stuks :

    Voor de gehaktballetjes :
    4 eetlepel gedroogd broodkruim -
    4 eetlepel kippenbouillon -
    450 gram kalfsgehakt (of een mengsel van gelijke delen kalfs- en varkensgehakt) -
    1 eetlepel fijngehakte peterselie -
    2 teentjes knoflook, fijngehakt -
    1/2 theelepel citroensap -
    2 eetlepel fijngehakte gedroogde Spaanse bergham -
    1/2 theelepel zout - versgemalen zwarte peper -
    1 ei, losgeklopt.

    Voor de saus :

    bloem om te bestuiven -
    2 eetlepel olijfolie -
    3 eetlepel fijngehakte ui -
    2 eetlepel tomaat, ontveld, van zaad ontdaan en fijngehakt -
    4 eetlepel droge witte wijn -
    8 eetlepel kippenbouillon -
    1 klein laurierblaadje -
    zout en versgemalen peper -
    1 eetlepel fijngehakte peterselie -
    2 teentjes knoflook, fijngehakt - enkele draadjes saffraan, verkruimeld 1 eetlepel gehakte geblancheerde amandelen
    1/4 theelepel pimenton (paprikapoeder) 2 eetlepel verse of diepgevroren doperwten.


    .
    Voor de gehaktballetjes

    Het broodkruim in een grote schaal weken in de bouillon.
    Meng de overige ingredienten voor de gehaktballetjes er voorzichtig
    door en vorm er dan balletjes van met een doorsnede van 4 centimeter. 

    Bereidingswijze: 

    Bestuif de gehaktballetjes met bloem. Verhit de olie in de pan, en bak
    hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin bij matige warmte.
    Temper de warmtebron, voeg de ui toe en laat deze glazig worden.
    Voeg dan de tomaat toe en laat het geheel nog eens 1 minuut garen.
    Roer de wijn, bouillon en laurier erdoor.
    Breng het geheel op smaak met peper en zout, sluit de pan af en laat
    dit 30 minuten zachtjes pruttelen.
    Stamp ondertussen in een vijzel of met een cutter de peterselie met de
    knoflook, 1/8 theelepel zout, saffraan, amandelen en pimenton fijn.
    Voeg dit mengsel samen met de doperwten toe aan de gehaktballetjes en
    laat het 15 minuten pruttelen. 

    Serveertips:  Serveer deze tapa warm met knapperig stokbrood om in de
    saus te dopen. 

     

    14-10-2009 om 14:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskroketten of bitterballen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker borrelhapje

    Kalfskroketten of bitterballen
    ==============================
    400 gram schenkelvlees van kalf,

    circa 70 centiliter bouillon,

    circa 100 gram bloem,

    2 eieren of alleen eiwitten,

    paneermeel,

    maggi aroma (flesje),

    bouillonblokjes 

    1 kruidenbuiltje groentensoep,

    1 kruidenbuiltje kippensoep,

    kerrie,

    1 theelepel suiker

    (eventueel wat vleeskruiden )


    .
    Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat
    nodig is voor de kroketten

    Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water, waaraan
    voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn
    toegevoegd.

    Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de
    kruidenbuiltjes). 

    Bereidingswijze: Haal het vlees uit de bouillon en snijdt het in
    stukjes.

    Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het
    vlees.

    Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren
    tot het een dikke massa is geworden.

    Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.

    Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggi-aroma uit een
    flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de
    kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.

    Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste
    dikte. De ragout mag niet koken.

    Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote
    platte schaal. Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.

    Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol
    de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

    Bakken in de fritteuse en serveren met mosterd.

    Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.
     

     

    13-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot van bladspinazie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag: Stamppot

    Stamppot Van Bladspinazie Hoofdgerecht
    ======================================
    1 pakje bladspinazie(450 gram)

    1 eetlepel olie

    150 gram gerookte spekreepjes

    1 grote ui

    1 rode paprika

    1 klein pakje Boursin(80 gram)met
    peper

    2 teentjes knoflook

    aardappelen(500 gram)

    .
    Schil de aardappelen,snipper de ui en hak de paprika in blokjes.

    Kook de aardappelen met zout gaar.

    Verwarm de spinazie.

    Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes uit,voeg dan de ui,de look
    en de paprika toe en bak circa 4 minuten.

    Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

    Meng nu de spinazie,de kaas en het spekmengsel door de aardappelen en
    schep alles goed door elkaar.

     

    12-10-2009 om 14:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtensalade op Griekse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slaatje met zeevruchten

    Zeevruchtensalade Op Griekse Wijze
    ==================================
    look  1  teentje

    tomaten  2

    gevogeltebouillon  10  cl

    citroen  1

    olijfolie

    rode ui  1

    peterselie  4  takjes

    salie  1  blaadje

    droge witte wijn  20  cl

    olijven  50  gram

    koriander in bolletjes  5 

    peperbolletjes

    zout en versgemalen peper

    venkelpoeder  1  koffielepel

    Zeevruchtenmengeling (inktvis, mosselen,...)  400  gram

     


    .
    Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.

    Giet een gulle scheut olijfolie in een kookpot en voeg de gehakte ui en
    de look toe.

    Fruit de ui en de look. Voeg vervolgens het citroensap, de witte wijn
    en de gevogeltebouillon toe.

    Laat tot tweederde inkoken.

    Voeg de kruiden, de blokjes tomaat, de olijven en de
    zeevruchtenmengeling toe.

    Laat 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer warm of koud met brood of rijst en versier met wat gehakte
    peterselie.

    Tip : Deze saus met zuiderse accenten gaat ook perfect samen met witte
    vis, als variant op de zeevruchten...

     

    11-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgevuld witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof met gehakt en kaas

    Opgevuld Witloof Hoofdgerecht
    =============================
    500 gram gehakt

    1 ei

    chapelure

    peper en zout

    1 deciliter melk

    boter

    1 kilogram witloof

    Kruidnoot

    4 deciliter melk

    blanke roux

    1/2 kilogram gemalen gruyerekaas

     


    .
    De dag voordien:

    Maak het gehakt op met een ei,chapelure,wat melk en peper en zout.

    Neem de grootste bladeren van het witloof en vul ze op met het gehakt.

    Bak in een pan met wat boter en kruid met peper en zout en kruidnoot
    ongeveer1/2 uur.

    Maak een bechamelsaus met de melk en de roux en kruid met peper en zout
    en kruidnoot.

    Voeg de helft van de kaas toe.Proef de kruiding.

    Neem de witloofstronkjes uit de pan en doe ze in een beboterde
    vuurvaste schotel,overgiet met de saus en overstrooi met de rest van de
    kaas.

    De dag zelf:

    Warm de schotel terug op in de oven en laat dan kleuren onder de grill

    Dien op met aardappelen of puree

    Servings: 4

     

    10-10-2009 om 14:37 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne vanillewafels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wafels

    Fijne vanillewafels
    ===================
    1/2 kg bloem
    300g kristalisé suiker
    200 g boter
    1/2 kop melk
    4 eieren
    3 pakjes vanillesuiker
    1/2 kl bicarbonate de soda(maagzout)

     



    .
    De boter laten smelten(niet bruin worden)en met de suiker bewerken,dan
    de bloem eronder roeren,het maagzout,de vanillesuiker.Dan het melk en
    de eieren.
    worstjes maken,zo groot als een kroket,en op de pakplaten leggen.Het
    wafelijzer sluiten tot ze gaar zijn.
    Laten afkoelen op een rooster.

     

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet gevuld met Hervekaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag Varkensvlees

    Varkenskoteletten gevuld Met Hervekaas  uitproberen!!
    =====================================================
    4 tamelijk dikke varkenskoteletten

    4 plakken pikante Hervekaas

    1 Herve-smeerkaasje

    1 scheut droge witte wijn

    100 g boter

    1 koffielepel vers ingelegde roze

    peper

    Vers gemalen peper, zout en muskaatnoot
    .

    De dag voordien:

    Maak een diepe insnijding in de koteletten zodat er een soort enveloppe
    ontstaat.

    Vul met een plak pikante Hervekaas en prik dicht met een houten
    prikker.

    De dag zelf:

    Laat de koteletten aan beide kanten mooi kleuren in de boter.

    Kruid met peper, zout en muskaatnoot, draai het vuur lager en laat de
    koteletten zacht gaar bakken.

    Neem uit de pan en hou warm.

    Deglaceer de braadbodem van het vlees met een scheut witte wijn en laat
    daarin vervolgens het smeerkaasje smelten.

    Roer de roze peper erdoor.

    Schik de koteletten op warme borden en overgiet met de saus.

    Serveer met gestoofd witloof en aardappelen naar keuze.

     

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Banketbakkersroom
    =================
    1 liter melk (vol)

    50 g bloem

    30 g maïszetmeel

    8 eierdooiers

    250 g suiker

    1 stokje vanille

    2 dl room


    .
    Meng 1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker tot een papje.

    Breng 9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje ( zakje is ook goed)
    al roerend tot kookpunt. Het vanillestokje moet even trekken om zijn
    smaak af te geven.

    Giet het kokend melk-suikermengsel al roerend op het koude papje en
    blijf op het vuur roeren roeren tot het verdikt. Laat eventjes
    doorkoken.

    Laat de banketbakkersroom al roerend afkoelen.

    Crème patissière of banketbakkersroom is een basisbereiding. Die kan
    zowel koud als warm gebruikt worden als onderlaag van een
    vruchtentaart, vulling voor pannenkoeken, tompoes, soezen, enz.

     

    07-10-2009 om 11:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante spare-ribs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spare ribs

    Pikante spare ribs
    ==================
    Per kilo Spare Ribs heb je nodig:

    2 tenen knoflook

    2 koffielepels sambal(of naar smaak)

    ketjap manis(hoeveelheid op gevoel)

    marinade mix van Verstegen(naar smaak)


    .

    De dag voordien:

    Ontvel de achterkant van de Spare Ribs dan worden ze niet taai.

    Bereidingswijze Maak een dik papje van de marinade mix met een flinke
    scheut ketjap.

    Als je denkt dat deze mix voldoende is voor de hoeveelheid Spare Ribs
    voeg dan daarna de sambal en knoflook toe.

    De Spare Ribs hiermee insmeren en laten intrekken een avond van te
    voren. Wel goed afdekken in de koelkast vanwege de lucht.

    De dag zelf:

    circa 20/25 minuten grillen.

    De dikke kant eerst en na circa 15 minuten keren.

    Serveertips Het is heerlijk met stokbrood en kuidenboter,of lekker met
    friet en salade met olijven en feta.
     

     

    06-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep met merg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soep van de dag

    Knolseldersoep met merg.
    ========================
    2 knolselders

    6 stengels groene selderij

    30 eetlepels kippenbouillon

    peper

    zout

    100 gram boter (bakboter)

    4 plakken rundermerg

    25 centiliter witbier

     


    De knolselderij schillen en in blokjes snijden.

    De schoongemaakte groene selderij klein snijden.

    Gedurende 10 minuten laten stoven in de boter en overgieten met de
    kippenbouillon.

    Nog 15 minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is.

    Pureren met de staafmixer en kruiden met peper en zout.

    Het merg pocheren in het tarwebier, laten uitlekken en bij de hete soep
    voegen.

    Meteen serveren.


     

    05-10-2009 om 11:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met chocoladesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht direct klaar.

    Bananen met chocoladesaus
    ==========================
    4 bananen,

    2 theelepel suiker

    4 eetlepel cognac,

    het merg van 1 vanillestokje,

    gesmolten chocolade

    Wat amandelschilfers

    .
    Pel de bananen en stoom ze gaar in ongeveer 12 minuten 

    Bereidingswijze: 

    Meng ondertussen de suiker met de cognac en het vanillemerg en verwarm
    op een zacht vuurtje

    Smelt de chocolade haal de bananen uit de stoomkoker en leg ze op 4
    borden.

    Giet er de chocoladesaus over en omheen en ten slotte de cognacsaus.

    Strooi er nog wat amandelschilfers over

    Serveertips:  Lekker met slagroom of vanilleijs . 

     

    04-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief lekker pittig

    Kippenvleugels
    ==============
    Ruim 1 kilogram kippenvleugels(grote)

    3 eetlepel Sambal oelek(naar smaak)

    1 kleingesneden ui

    3 fijngesneden teentjes look

    100 gram margarine

    .
    De dag voordien:

    Laat de margarine lichtjes bruin worden in een kookpot en leg er de
    kippenvleugels in en laat mooi bruin worden,doe alle ingredienten erbij
    en laat 40 minuten zachtjes braden(dikwijls omroeren)

    Zet weg tot de dag zelf en warm ze dan terug op .

    Door de Sambal hoeft er geen zout op

     

    03-10-2009 om 14:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Inktvis

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen

    olijfolie

    2 uien

    4 teentjes knoflook

    4 verse tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    100 gram groene olijven

    1/2 deciliter water

    2,5 deciliter witte wijn

    1 kippenbouillonblokje

    2 eetlepel verse dragon

    peper en zout

     


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    02-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschotel in de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof de wintergroente bij uitstek.

    Witloofschotel In De Oven Hoofdgerecht
    ======================================
    1 kilogram witloof

    1 teentjes.look

    1 sjalot

    3 eetlepel boter

    peper en zout                
         
    1 deciliter droge witte wijn

    2 eetlepel Pernod of Ricard

    150 gram gekookte ham(een plak)

    150 gram gepelde grijze garnalen

    2 hardgekookte eieren


    Voor de puree:

    1 kilogram aardappelen

    wat melk

    2 eierdooiers

    2 eetlepel.Pesto


    Voor de saus:

    25 gram boter

    1 deciliter melk

    100 gram geraspte gruyerekaas

    1 eetlepel grove mosterd

    1/2 eetlepel milde kerrie



    .
    De dag voordien:

    Maak het witloof schoon,verwijder de bittere kernen en snij in 2
    centimeter brede reepjes.Was en laat goed uitlekken.

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

    Snijd de ham in blokjes en de eieren in kwartjes.

    Smelt de boter en fruit het witloof,de knoflook en de sjalotsnippers
    gedurende 5 minuten.

    Voeg de wijn en de Pernod toe,kruid met 1/2 theelepel zout en laat
    alles 10 minuten inkoken.

    Schep er de ham en de garnalen door en breng op smaak met peper.

    Maak puree van de aardappelen en roer er de pesto,de eierdooiers en een
    scheutje melk door.

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de puree over
    de bodem en de rest langs de kant.

    Vul in het midden met de witloof-garnalen massa en schik hierop de
    partjes ei.

    Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door,laat 2
    minuten.garen,giet er de room en de melk bij en laat de saus onder
    voortdurend roeren binden.

    Roer er dan de mosterd,de kerrie en 3/4 van de kaas door,giet de saus
    over het gerecht.


    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 15 tot 20 minuten
    gratineren in de oven.

    Tip:Indien u niet van pesto houdt laat hem dan achterwege.

     

    01-10-2009 om 10:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met koud weer smaakt soep

    Aspergesoep        Lekker!
    ==========================
    2 liter water

    1 kruidentuiltje

    1 rundsschenkel

    2 rundvlees bouillonblokjes

    1 tuinkruidenbouillonblokje

    1 groentenbouillonblokje

    4 el.olijfolie

    1 witte selder

    3 preiwitten

    2 aardappelen

    3 uien

    2 blikken Knorr aspergesoep

    2 blikjes asperges met topjes

    Peper en zout

    2 eetlepel peterselie(fijn gesnipperd)



    .
    Zet het water op met het kruidentuiltje en het vlees.

    Laat 1 uur koken.

    snijd alle groenten in fijne stukjes.

    Bak alle groenten in wat olijfolie

    Doe er dan de bouillon bij en laat 3/4 uur koken,deksel op de pan.

    Voeg er dan de asperge soep bij en de bouillonblokjes,peper en zout.

    Mix de soep,snijd de asperges in stukjes en voeg bij de soep.

    Voeg de peterselie toe en laat nog eens doorkoken.

    (Je kunt ook nog rauwe zalm in blokjes snijden en marineren in
    tuinkruiden en olijfolie. Schep de zalm, gekruid met peper van de molen
    en zout, in borden en giet de aspergesoep erover.) Voor de hemel op
    aarde!

    Dien onmiddellijk op.

     

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse groentenschotel met spiering.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees vandaag!

    Griekse Groenteschotel Met Spiering - Hoofdgerecht
    ==================================================
    4 varkensspieringen

    1 aubergine

    1 courgette

    250 g champignons

    690 g tomatenvlees met groenten (Benito, bokaal)

    150 g verse geitenkaas

    1 eetl. olijfolie

    1 eetl. boter

    nootmuskaat

    1 eetl. Provençaalse kruiden

    peper en zout



    .
    Voorbereiding

    Snijd de aubergine en de courgette in schijven van ± 1 cm dik.

    Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat
    ze gedurende een uur uitlekken.

    Snijd de champignons in schijfjes. Bereiding

    De dag voordien (10 min.)

    Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.

    Verdeel er de aubergineschijven in, leg daarop de courgetteschijven en
    schik er tot slot de champignonschijfjes op.

    Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout.

    Giet er dan de helft van de bokaal tomatenvlees bij.

    Laat in een braadpan de boter heet worden en bak er de spieringen aan
    beide kanten goudbruin in (2 min. aan elke zijde).

    Kruid met nootmuskaat, peper en zout

    Schik het vlees op de groenten in de schotel. Giet er de rest van de
    bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 eetl.
    Provençaalse kruiden.

    Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik. Zet koel
    weg tot de volgende dag.

    De dag zelf (40 min. kooktijd)

    Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 min. gaar worden in de
    voorverwarmde oven op 200 °C.

    Tip Afwerking Dien op met rijst.

     

    29-09-2009 om 13:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met marshmellows.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een speciaal Nagerecht

    Yoghurt met marshmellows
    ========================
    1 liter volle yoghurt

    1 liter vla (vanille en alle fruitsmaken voldoen)

    2,5 deciliter slagroom

    1 groot blik ananas in stukjes

    100 gram marshmellows
    .
    Klop de slagroom net stijf en snijdt of knip de marshmellows in
    stukjes.

    Bereidingswijze: Meng alle ingredienten (inclusief ananas-sap) door
    elkaar. 

     

    28-09-2009 om 09:19 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld witloof met gehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof,het wordt weer winter!

    Gevuld witloof met gehakt       Hoofdgerecht
    ============================================
    8 stronkjes witloof

    350 gram gehakt (kalfsgehakt)

    1 ei

    1 ui

    50 gram paneermeel

    peper

    zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    200 gram kaas

    25 gram bloem (tarwebloem)

    25 gram boter (bakboter)

    5 deciliter melk (halfvol)

     


    .
    Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel en de gehakte ui.

    Het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen en
    het gesnipperde binnengedeelte door het gehakt mengen.

    Het witloof vullen met het bereide gehakt en de 2 helften terug op
    elkaar leggen. Opbinden met keukengaren en in 30 tot 40 minuten gaar
    pocheren in kalfsfond. Uit de pan nemen en warm houden.

    De melk aan de kook brengen met het kooknat van het witloof, kruiden
    met peper, zout en nootmuskaat en laten indikken met een mengsel van
    bloem en boter. De geraspte kaas erdoor mengen.

    Het witloof in een ovenschotel schikken en de kaassaus erover scheppen.
    Gratineren onder de hete grill en meteen serveren.


     

    27-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!