Spare ribs
Pikante spare ribs ================== Per kilo Spare Ribs heb je nodig:
2 tenen knoflook
2 koffielepels sambal(of naar smaak)
ketjap manis(hoeveelheid op gevoel)
marinade mix van Verstegen(naar smaak)
.
De dag voordien:
Ontvel de achterkant van de Spare Ribs dan worden ze niet taai.
Bereidingswijze Maak een dik papje van de marinade mix met een flinke scheut ketjap.
Als je denkt dat deze mix voldoende is voor de hoeveelheid Spare Ribs voeg dan daarna de sambal en knoflook toe.
De Spare Ribs hiermee insmeren en laten intrekken een avond van te voren. Wel goed afdekken in de koelkast vanwege de lucht.
De dag zelf:
circa 20/25 minuten grillen.
De dikke kant eerst en na circa 15 minuten keren.
Serveertips Het is heerlijk met stokbrood en kuidenboter,of lekker met friet en salade met olijven en feta.
|