Vrijdag = visdag:Inktvis
Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht ======================================== 600 gram inktvisringen
olijfolie
2 uien
4 teentjes knoflook
4 verse tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram groene olijven
1/2 deciliter water
2,5 deciliter witte wijn
1 kippenbouillonblokje
2 eetlepel verse dragon
peper en zout
. Kan volledig de dag voordien:
Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en de geperste knoflook bij
Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht komt.
Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.
Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles 15 minuten goed doorkoken,
Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.
Serveer met gebakken aardappeltjes.
|