Varkensvlees vandaag!
Griekse Groenteschotel Met Spiering - Hoofdgerecht ================================================== 4 varkensspieringen
1 aubergine
1 courgette
250 g champignons
690 g tomatenvlees met groenten (Benito, bokaal)
150 g verse geitenkaas
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
nootmuskaat
1 eetl. Provençaalse kruiden
peper en zout
. Voorbereiding
Snijd de aubergine en de courgette in schijven van ± 1 cm dik.
Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze gedurende een uur uitlekken.
Snijd de champignons in schijfjes. Bereiding
De dag voordien (10 min.)
Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.
Verdeel er de aubergineschijven in, leg daarop de courgetteschijven en schik er tot slot de champignonschijfjes op.
Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout.
Giet er dan de helft van de bokaal tomatenvlees bij.
Laat in een braadpan de boter heet worden en bak er de spieringen aan beide kanten goudbruin in (2 min. aan elke zijde).
Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Schik het vlees op de groenten in de schotel. Giet er de rest van de bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 eetl. Provençaalse kruiden.
Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik. Zet koel weg tot de volgende dag.
De dag zelf (40 min. kooktijd)
Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Tip Afwerking Dien op met rijst.
|