Zondag:Kalfsvlees
Kalfsgebraad met mosterd Hoofdgerecht ============================================= boter: 50 gram
gevogeltebouillon: 1 blokje
slagroom: 1 deciliter
bloem: 1 soeplepel
mosterd: 2 soeplepels
ui: 1
peper en zout
augurk op azijn: 100 gram
kalfsgebraad: 1
Kruid het gebraad met zout en peper, bestrooi met klontjes boter (+/- 25 gram samen) en laat 50 minuten braden in de voorverwarmde oven (180°C)
Twintig minuten voor het einde, laat u zachtjes de fijn versnipperde ui fruiten, bestrooi met bloem.
Meng 1 minuut, overgiet met witte wijn en 2 deciliter water. Voeg een half blokje verkruimelde kippenbouillon bij en breng aan de kook.
Laat indikken tot de helft op een flink vuur.
Voeg er de room en de mosterd bij, en de schijfjes augurken.
Laat nog 5 minuten pruttelen, en breng op smaak.
Dien op met het in fijne schijfjes gesneden kalfsgebraad.
Als bijgerecht serveert u gebakken aardappelen en groene groenten (prinsessenboontjes of broccoli).
|