Niet zo moeilijk als je wel denkt.
Orloff-Gebraad ======================= Voor 4 personen 1 varkensgebraad van 1kg 1 bakje champignons van 250 g 200 gram gemalen Gruyère 10 sneetjes Gruyèrekaas 10 sneetjes gekookte ham boter Peper en zout 2 dl room 2 dl vleesbouillon
Kruid het gebraad met peper en zout en bak het aan 1 kant gedurende ca 15 minuten.Daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten
Let goed op dat de boter niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude boter toe
Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met aluminiumfolie Doe de champignons in de pan en stoof ze aan.Voeg de bouillon toe. Doe er de room bij en laat even opkoken.
Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in de ovenschaal ligt,eventueel doorprikken met een satestok om het geheel bijeen te houden.
Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel
Zet gedurende 10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is en de saus mooi gekleurd
Dit Orloff gebraad kan je eten met gekookte aardappelen of frietjes.
|