Gemakkelijk,goedkoop en lekker!
Kalkoenstoofvlees Marengo ========================= kruidentuiltje 1 tomaten 3 kalkoenkarbonaden 800 gram champignons 250 gram sjalotten 4 spekblokjes 150 gram groene ontpitte olijven 100 gram origano 1 takje peper en zout droge witte wijn 15 cl 2 dl kippenbouillon,of een bouillonblokje met 2 dl water olijfolie 3 soeplepels teentje look 1
Bak het vlees en de spekblokjes goudbruin in een stoofpan met olijfolie. Haal ze eruit en fruit de fijngehakte sjalotten. Voeg de gesneden champignons, de stukjes tomaat, de olijven, de wijn, het kruidentuiltje, de oregano, de peper en het zout toe. Dek de pan af en laat de bereiding een tiental minuten sudderen. Doe het vlees terug in de pan bedek het met bouillon. Laat het gerecht nog 40 minuten sudderen.
Tip : Serveer verse pasta bij dit gerecht.Kan ook met gewone aardappelen.
|