Vandaag is het zondag,mag het wel ietsje duurder zijn.
Eendenborst met Kriek ===================== 2 eendenborstfilets, 1/2 bokaal krieken van 1 l., 1/2 sjalotje, 1/2 flesjes kriekenbier (2 deciliter), 3 centiliter sherrybrandy of creme de framboise (slijter), 1/2 potjes gevogeltefond (380 mililiter) olijfolie, zout, peper, aluminiumfolie maizenaexpres
De dag voordien:
Voorbereiding: Vel van filets met scherp mesje in ruitpatroon inkruisen. Buitenste randjes van vel afsnijden. Kersen afgieten.De helft van kersen halveren, rest bewaren voor garnering Bereidingswijze 1. Sjalot en halve kersen circa. 2 minuten zachtjes bakken in wat olijfolie. Bier en sherrybrandy erbij schenken+ kriekenvocht en aanbaksel losroeren. Fond toevoegen en op hoog vuur tot helft inkoken. Saus door zeef gieten en laten afkoelen.
De dag zelf:
2. Bereiden: Filets bestrooien met zout en peper. Koekenpan met anti-aanbaklaag verhitten. Filets op velkant circa. 15 minuten bakken, keren en nog circa. 8 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie wikkelen. Intussen saus opnieuw verwarmen. Hele kersen toevoegen en saus enkele seconden zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Filets in dunne plakjes snijden en opdienen.
|