Rog is een lekkere vis en heeft geen graten enkel kraakbeen,dus echt iets voor gratenhaters!
Rog In Het Zuur =============== 4 ajuinen 2 kg kleine rogvleugels(diepvries Colruyt) 4dl wijnazijn en 1.2 l water(de hoeveelheid moet voldoende zijn om de rog onder te zetten) 1 geschilde citroen 1 soeplepel peperbollen 1 koffielepel zout 4 takjes tijm 4 laurierblaadjes 4 kruidnagels 8 blaadjes gelatin
Snijd de rogvleugels in stukken. Doe het water,de wijnazijn,de in schijven gesneden ajuinen,het zout, peperbollen,tijm,laurier en kruidnagels samen in een kookpot en breng aan de kook.Als het mengsel kookt,voeg je de rogvleugels toe.Zorg ervoor dat de vis precies mooi onderstaat.Breng het geheel nu terug aan de kook.Vanaf het kookpunt tel je nog 1 1/2 minuut.Zet nu het vuur af en breng de vis over in een vuurvaste glazen schotel(het gerecht komt qua uitzicht het best tot zijn recht in glas).Proef de zuurheid van de bouillon,zeef de bouillon.Week de gelatineblaadjes gedurende 5 minuten in koud water tot ze slap zijn.Wring ze uit met de hand en meng het onder de nog warme bouillon.Laat de bouillon wat afkoelen en giet de langzaam opstijvende bouillon over de vis.Versier met schijfjes citroen. Laat minstens een dag opstijven in de koelkast,maar kan nog dagen nadien bewaard worden.
Lekker als broodmaaltijd maar kan evengoed met een frisse salade en frietjes.
|