Het is wildseizoen dus...
Hertenragout met dubbele Tongerlo en bosbessensaus. =================================================== 600 g hertenragout,
2 eetlepels bloem,
1 takje tijm
1 laurierblaadje,
2 koffielepels gekneusde jeneverbessen,
1 dl Lacroix Wildfond,
1 fijngehakte ui,
2 eetlepels bosbessengelei,
1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin 6°,
4 eetlepels olie,
2 eetlepels instant roux,
1 eetlepel fijngehakte peterselie,
peper en zout
. Bestuif de blokjes hertenvlees met wat bloem en braad het vlees goudbruin in hete olie.
Zet het vuur lager en voeg de tijm en laurier, fijngehakte ui, jeneverbessen, fond en de helft van het bier toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat anderhalf uur zacht stoven.
Haal het vlees uit de stoofpan en houd het warm.
Zeef het stoofvocht, laat het wat inkoken en roer rest van het bier en de bosbessengelei door de saus.
Warm even goed door en bind de saus.
Verdeel vlees en saus over warme borden en versier met fijngehakte peterselie.
Dranktip: Niet twijfelen: een Tongerlo Dubbel Bruin 6°!
|