Gemakkelijk voorgerecht
Bavarois Van Tomaat Met Garnaaltjes =================================== 2 blaadjes gelatine
2-1/2 eetlepel citroensap
2 deciliter tomaten, gepureerde
1 deciliter slagroom
Worcestershiresaus
Peper
Zout
100 gram eikenbladsla, gesneden
100 gram veldsla
300 gram garnaal, Hollandse
Kervel
3 eetlepel sinaasappelsap, vers
1 eetlepel port, rode
1 eetlepel gevogeltefond
2 eetlepel azijn
2 eetlepel notenolie
4 eetlepel maïskiemolie
1 theelepel mosterd
. Gebruik voor de azijn bij voorkeur een sinaasappel-azijn.
In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere slamelange nemen, met bijvoorbeeld. schoongemaakte kropsla.
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op
Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.
Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)azijn, de notenolie, de maïskiemolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen.
Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met de kervel.
|