Een stoofpotje is altijd welkom
Lamsvlees Met Ansjovis En Kappertjes: ===================================== 1 kilo lamsvlees (van de bout of schouder, zonder bot, in dobbelstenen gesneden)
wat olijfolie of boter
2 uien fijngesneden
3 teentjes knoflook, even pletten en fijnhakken
1 laurierblad,
2 stukjes foelie,
4 kruidnagels,
peper
1 klein glas witte wijn, eventueel wat bouillon
1 biologische citroen in kleine partjes gesneden
1 eetlepel kappertjes ( even het zout eraf spoelen)
4 ansjovisjes, fijngehakt
een handvol verse basilicum
. Verhit de olie in een grote braadpan en bak daarin de ui met de knoflook lichtbruin.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan het lamsvlees even aan.
Voeg ui en knoflook weer toe en blus af met de wijn.
Doe nu de kruiden erbij en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
Doe er dan de partjes citroen, de ansjovis, basilicum en kappertjes bij en laat alles nog zo'n 10 minuten stoven.
|