Aperitief of borrelhapje
Warme Spiesjes van eendenborst met pruimen ========================================== 1 eendenborst (magret)
3 ontpitte halfdroge pruimen
arachideolie
peper en zout
. Het vel en een deel van de vetlaag van de eendenmagret verwijderen met een scherp mes.
De magret in de lengte in 3 gelijke repen snijden en daarna in blokjes. (+/- 24 blokjes).
Snij de 3 pruimen in 4 stukken.
Steek een stukje magret op een cocktailprikker, dan een stukje pruim en vervolgens terug een stukje magret, maar zorg ervoor dat de vetlaag aan de 2 buitenzijden zit.
Maak zo 12 spiesjes.
Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spiesjes aan de 4 kanten goudbruin in 3 à 4 minuten op een niet te hoog vuur.
Het eendenvlees moet rose blijven.
Kruid met peper en zout tijdens het bakken.
De spiesjes uit de pan scheppen, op een bord voorzien van een taartrooster laten uitlekken en 2-3 minuten laten rusten onder een los vel aluminiumfolie, zodat het sap in het vlees gefixeerd wordt.
Kruid net voor het serveren nog eens bij met zout en versgemalen zwarte peper.
|