Vrijdag = visdag
Zeepalingsoep ============= 600 gram hondshaai (zeepaling)
10 deciliter visfumet
1 venkelknol
1 courgette
3 wortelen
100 gram zuring
50 gram boter (bakboter)
1 eierdooier
1 deciliter room
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
15 gram kervel
De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.
De filets gaar pocheren in visfumet. De zeepaling apart warm houden.
Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes aanstoven in boter. Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.
Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen. Het geheel een vijftal minuutjes laten koken. Erop letten dat de groentjes beetgaar blijven.
De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van eierdooier en room.
Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.
Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.
|