ossenstaart lekker met tomaat
Ossenstaart met tomaat ====================== 1 ossenstaart, vraag de slager de staart in stukken te verdelen van 5 cm dik
1 lepel olijfolie
selderij,
peterselie,
tijm,
1 ui,
1 wortel,
peper en zout
water
Maak een saus van;
1 ui en twee tenen knoflook, fijngesnipperd
500 gram verse tomaten of een blik tomatenstukjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 chilipepers
wat gedroogde oregano
scheutje droge witte wijn.
. Neem een zware soeppan. Bak het vlees in de olie even rondom bruin.
Giet er water op tot alles onder staat en breng aan de kook.
Schuim goed af en als de vloeistof helder blijft de kruiden en groenten toevoegen.
Laat de bouillon zo minstens 4 uur op een heel zacht pitje trekken.
Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon.
Maak de saus
Laat de saus mooi inkoken.
Leg de stukken ossenstaart in een ovenschaal en giet de saus erover.
Strooi er wat Parmezaanse kaas over en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ideaal voor een drukke dag, je kunt alles van te voren klaarzetten.
Geef er knapperig stokbrood bij en een groene salade.
|