vandaag: Eendenborst
Eendenborstfilet Met Medocwijn Hoofdgerecht =========================================== 2 grote eendenborstfilets
1 ui
1 worteltje
1 selderstengel
1 flink teentje look
1 koffielepel tomatenpuree
1/2 blokje kippenbouillon
2 deciliter medocwijn
100 gram bakboter
1 koffielepel instant roux
vastkokende aardappelen
1 snede gezouten spek
50 gram pijnboompitten
peper en zout
. De dag voordien:
De ui,de wortel,de selder en de knoflook in stukken snijden.Deze stoven in de boter tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de tomatenpuree bij en kruid met peper en zout.
Blus met de wijn,voeg wat water toe en het bouillonblokje en laat zachtjes pruttelen.
Wanneer alles gaar is de saus zeven en binden met instant roux.
Maak de aardappelen schoon en snijd het spek in blokjes.
De dag zelf:
Maak inkepingen in de filets aan de velkant,kruid ze en bak ze 10tot12 minuten in de boter.
Snijd de aardappelen in blokjes en bak ze samen met de spekblokjes en de pijnboompitten.
Als de filets rozig gebakken zijn snijd je hem in sneetjes.
Neem warme borden en schenk eerst de saus over de borden,schik er vervolgens het vlees op en voeg ten slotte de aardappelen toe.
|