Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    14-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborstfilet met cranberry's

    Vandaag: Eendenborst

    Eendenborstfilet Met Cranberry-Portsaus
    =======================================
    1 koksmes,

    1 wokpan,

    1 steelpan met deksel,

    houten of kunststof spatel,

    zeef,

    vleesvork,

    2 borden


    Ingrediënten:

    1 eendenborstfilet (ongeveer 400 g),

    1 eetlepel ketjap manis,

    0,5 eetlepel balsamicoazijn,

    3 eetlepels vloeibare honing,

    0,5 theelepel gemberpoeder,

    1 sjalotje,

    25 g koude roomboter,

    200 à 250 g cranberry’s,

    0,5 pot wildfond (ca. 190 ml),

    1 dl rode port,

    mespuntje gemalen piment,

    zeezout,

    versgemalen 4-seizoenenpeper,

    aluminiumfolie.



    .
    Het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes inkruisen in een
    ruitpatroon.

    Meng in een kommetje de azijn, ketjap manis, gemberpoeder en anderhalve
    eetlepel honing door elkaar en bestrijk er de eendenborst mee. Laat het
    minimaal 30 minuten intrekken.

    Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd de boter in 5 blokjes en
    bewaar deze tot gebruik in de koelkast.

    Verhit in een pan 1 blokje boter. Bak de sjalotjes ca. 1 minuut
    zachtjes in de boter. Voeg de cranberry’s, fond, port en piment toe.
    Laat de cranberry’s ca. 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de
    pan.

    Schenk de saus door een zeef en bewaar de cranberry’s. Laat de saus op
    een hoog vuur circa 10 minuten inkoken.

    Verwarm twee borden voor in de oven (circa 100°C).

    Bestrooi de eendenborstfilet met weinig zout en versgemalen peper. Bak
    de eendenborstfilet in een pan met antiaanbaklaag ca. 5 minuten op de
    velkant. Keer de eendenborstfilet om en bak het nog ca. 3 minuten op de
    andere kant.

    Wikkel de eendenborstfilet in aluminiumfolie (glimmende kant naar
    binnen dan blijven het langer warm) en leg ze op een voorverwarmd bord.

    Verwarm de saus intussen opnieuw. Klop van het vuur af de rest van de
    boter door de saus. Voeg de cranberry’s en 1,5 eetlepel honing toe en
    verwarm de saus nog even kort.

    Breng de saus op smaak met zout, peper en evt. iets meer honing. Mocht
    de saus nog erg dun zijn, dan kan hij iets gebonden worden met
    allesbinder of aardappelzetmeel.

    Verdeel een deel van de saus over de twee voorverwarmde borden. Snijd
    de filets in dunne plakken en leg ze in de saus.

    Giet nog een klein beetje saus over de filets en serveer de rest er
    apart bij.

    Wijnadvies: Drink hierbij een Côtes du Roussillon Villages Rouge. Deze
    zuid-Franse krachtige donkerrode wijn smaakt uitstekend bij gevogelte
    zoals deze eendenborst.

    Eet smakelijk.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!