Hoog tijd voor de courgettes!
Courgettesoep Met Basilicum =========================== basilicum blaadjes
tomaten) 500 gram
gevogeltebouillon 1 blokje
courgettes 1 kg
slagroom 10 cl
teentje van look 1
sjalotten 2
olijfolie 2 soeplepels
peper en zout
. Pel de courgettes en snijd ze in blokjes, hak de sjalotten en de look fijn, ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Fruit de groenten in de olijfolie, leng aan met 1 L water en breng aan de kook met het bouillonblokje.
Na een twintigtal minuten, de soep mixen en de room, peper en zout toevoegen.
Net voor het opdienen, het fijngesneden basilicum toevoegen.
Ideetjes meer: Als u de soep te dun vindt, kan u voor het mixen wat broodkruim toevoegen.
Bewaar wat kleine basilicumblaadjes voor de versiering.
Geef er geraspte parmezaan en in olie gebakken broodkorstjes bij.
|