Voor een lekker ontbijt.
Worstenbroodjes =============== 250 gram bloem;
35 gram zachte boter;
10 gram verse gist;
1 1/4 deciliter. lauwwarme melk;
iets zout;
200/250 gram gehakt h.o.h.;
2 kleine eieren;
paneermeel;
1/2 zakje gehaktkruiden.
. De bloem zeven met het zout .De boter heel zacht roeren. De gist oplossen in de warme melk en dan in een kuiltje in de bloem gieten en tegelijk de boter toevoegen.
Kneed voorzichtig de boter met de melk en neem vanaf de binnencirkel steeds wat bloem mee. Het deeg soepel kneden en op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Dan het gehakt mengen met een ei, de kruiden en het paneermeel. Na de rust van het deeg dit op een bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap van 1/2 centimeter dik en een breedte van 25 centimeter Deze deeglap in de lengte doormidden snijden en in de breedte in reepjes van 6 centimeter. Van het gehakt net zoveel rolletjes maken als er lapjes deeg zijn en ieder rolletje in een deeglapje vouwen. De kopse kanten en de naad goed aandrukken en eventueel aan de binnenzijde met iets water vochtig maken. De broodjes met de naad op een beboterde bakplaat leggen en met losgeroerd ei bestrijken. De broodjes een half uur laten narijzen in de oven en daarna in een half uur gaar en goudbruin bakken in een warme oven op 150 - 175 graden .
|