Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebak vandaag

    Pruimentaart
    ============
    200 g bloem (zelfrijzend)

    1 centiliter arachideolie

    2 g boter (roomboter)

    50 g suiker

    1 zakje vanillesuiker

    1 ei

    600 g pruimen

    2 centiliter rum

    1 eetlepel bessenconfituur

    15 g suiker


    .
    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken. Hierin
    het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met
    koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het
    mengsel kneden tot een homogeen geheel.

    Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten. In een schaaltje leggen en
    besprenkelen met rum. Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een
    dikte van ongeveer 4 milimeter en voorzichtig in een ingevette bakvorm
    overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

    Tip: door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker
    in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is
    immers zeer kortbrekig

    11-08-2009 om 11:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een lekker ontbijt.

    Worstenbroodjes
    ===============
    250 gram bloem;

    35 gram zachte boter;

    10 gram verse gist;

    1 1/4 deciliter. lauwwarme melk;

    iets zout;

    200/250 gram gehakt h.o.h.;

    2 kleine eieren;

    paneermeel;

    1/2 zakje gehaktkruiden.

     

    .
    De bloem zeven met het zout .De boter heel zacht roeren. De gist
    oplossen in de warme melk en dan in een kuiltje in de bloem gieten en
    tegelijk de boter toevoegen.

    Kneed voorzichtig de boter met de melk en neem vanaf de binnencirkel
    steeds wat bloem mee.
     
    Het deeg soepel kneden en op een warme plaats 1 uur laten rijzen.
     
    Dan het gehakt mengen met een ei, de kruiden en het paneermeel.
     
    Na de rust van het deeg dit op een bestoven werkvlak uitrollen tot een
    rechthoekige lap van 1/2 centimeter dik en een breedte van 25 centimeter
     
    Deze deeglap in de lengte doormidden snijden en in de breedte in
    reepjes van 6 centimeter.
     
    Van het gehakt net zoveel rolletjes maken als er lapjes deeg zijn en
    ieder rolletje in een deeglapje vouwen.
     
    De kopse kanten en de naad goed aandrukken en eventueel aan de
    binnenzijde met iets water vochtig maken.
     
    De broodjes met de naad op een beboterde bakplaat leggen en met
    losgeroerd ei bestrijken.
     
    De broodjes een half uur laten narijzen in de oven en daarna in een
    half uur gaar en goudbruin bakken in een warme oven op 150 - 175 graden
    .

     

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjes met honing-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    cocktailworstjes als Aperitief

    Worstjes Met Honing Mosterdsaus
    ===============================
    Ingrediënten:

    2 blikken cocktailworstjes,

    1 eetlepel Franse mosterd,

    4eetlepels honing,
    .
    Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe in een ovenschaal 2 blikken
    cocktailworstjes (zonder het vocht). Meng in een schaaltje 1 eetlepel
    Franse mosterd met 4 eetlepels honing. Giet dit honing-mosterd mengsel
    over de cocktailworstjes. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de
    voorverwarmde oven. Serveer met cocktailprikkers

     

    09-08-2009 om 08:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffielikeur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel anders.

    Koffielikeur
    ============
    180 koffiebonen of 25 gram

    8 zakjes vanille suiker

    250 gram bruine kandij suiker

    1 liter jonge jenever

     


    .
    Alles in een schone fles of karaf, 2 à 3 keer per dag even schudden, na
    30 dagen klaar.


     

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedworst met rabarber,appel,banaan en bruine rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bloedworst Met Rabarber, Appel, Banaan En Bruine Rum
    ====================================================
    4 bloedworsten

    200 g rabarberconfituur (of gelei)

    3 appelen (geschild en in kleine stukjes gesneden)

    1 gesnipperde rode ui

    boter

    2 bananen

    ½ dl bruine rum

    200 g spek

    puree van 4 aardappelen


    .
    Snijd het spek heel fijn en bak het krokant.

    Kleur de rode ui in een pan met boter.

    Voeg eerst de appel en vervolgens de in plakjes gesneden banaan toe.

    Flambeer met de rum en doe er de rabarberconfituur bij.

    Laat even inkoken.

    Verwarm de aardappelpuree en voeg het spek toe.

    Bak de bloedworsten.

    Serveer met de aardappelpuree en het appel-banaan mengsel.

     


    07-08-2009 om 08:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters op de BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iet voor op de BBQ

    Oesters Op De Barbecue
    ======================
    125 g boter (roomboter)

    1 teentje knoflook

    1/2 sjalot

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    1/2 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    peper

    24 oesters


    .
    Eerst een kruidenboter maken. Hiervoor de zachte boter mengen met
    geraspte sjalot, geperste knoflook en fijngehakte tuinkruiden. Roeren
    tot een gladde massa

    De gesloten oesters op de hete barbecue leggen. Door het vocht dat ze
    bevatten, zullen ze vanzelf opengaan.

    Zodra de oesters open zijn, een klein lepeltje kruidenboter in de
    schelp doen en dit lichtjes laten smelten.

    Onmiddellijk serveren.

     

    06-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit warme weer een koude soep!

    Gazpacho
    ========
    voor de groentenbouillon:

    2 liter water

    2 takjes witte selder

    1 groen van prei

    8 peterseliestengels

    1 ui

    1 kruidenbuiltje voor groenten en
    soepen

    1 blokje groentenbouillon

    10 peperkorrels

    Voor de gazpacho:

    2 liter van de groentenbouillon

    2 kilogram rijpe vleestomaten

    2 rode paprika's

    2 gele paprika's

    2 komkommers

    4 teentjes knoflook

    peper uit de molen

    zout

    sap van een halve citroen



    .
    Maak de groentenbouillon een dag op voorhand met alle ingredienten,laat
    30 minuten koken en giet door een fijne zeef.Laat afkoelen.

    Pel en ontpit de tomaten,snij in blokjes.

    Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in blokjes.

    Schil de komkommers en halveer ze,krab de zaadjes eruit en snij in
    stukjes.

    Pel de knoflook.

    Pureer de groenten in de keukenrobot,in 2 of 3 keer als het moet.

    Leng aan met de koude groentenbouillon.

    Breng op smaak met de citroen,peper en zout.

    Zet minstens een uur in de koelkast

     

    05-08-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouten met mosterdkorstje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kip

    Kippenbouten Met Mosterdkorstje
    ===============================
    boter

    paneermeel  100  gram

    olijfolie  4  soeplepels

    mosterd  4  soeplepels

    kippebouten  4




    .
    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Meng de olijfolie en de mosterd.

    Smeer de kippenbouten in met dit mengsel en rol ze door het paneermeel.

    Goed aandrukken zodat zich overal een korstje vormt.

    Beboter een ovenschotel en schik er de kippenbouten in, leg op elke
    bout een klontje boter.

    Laat 45 minuten bakken zonder de bouten om te draaien.

    Voeg eventueel wat boter of olie toe.

    Serveer met een slaatje en frietjes.

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Bananen Met Pistache-Kruimellaag Met Honing En Frambozencoulis
    ==============================================================
    180 g pistachenoten (gepeld)

    4 bananen

    1 eetlepel poedersuiker

    500 g frambozen

    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     


    .
    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er
    gelijkmatig mee bedekt worden.

    Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn
    (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten). Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels
    honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest
    van de honing over.

    Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat
    frambozencoulis ernaast.

     

    03-08-2009 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout op Schotse wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsbout speciaal

    Lamsbout Op Schotse Wijze
    =========================
    klont boter  1

    gevogeltebouillon  0,50  blokje

    Cayennepeper

    Schotse Whisky  0,50  dl

    paprika  1  koffielepel

    uien  1

    peper en zout

    groene peper  1  soeplepel

    rozemarijn

    room  1  dl

    teentjes van look  4

    lamsbout  1  kg



    .
    Maak op verschillende plaatsen inkepingen in het vlees en steek er drie
    in stukken gesneden teentjes look in.

    Bestrijk de lamsbout met olijfolie, bestrooi het vlees met verse
    rozemarijn, peper en zout en wat cayennepeper.

    Laat dit ongeveer twee uur rusten.

    Braad het vlees 35 minuten in de oven op 200°C. Voeg zout toe.

    Fruit ondertussen de fijngehakte ui in een pan met gesmolten boter. Als
    de ui glazig wordt overgiet u hem met de whisky.

    Laat het vocht wat inkoken en voeg er dan de geperste look, een half
    bouillonblokje, 2 dl water, paprika en de uitgelekte groene peper aan
    toe.

    Laat het geheel met een vierde inkoken op een hoog vuur, voeg dan de
    room toe en breng op smaak.

    Laat de saus nog twee minuten sudderen op een zacht vuur.

    Laat de bout gedurende 5 minuten rusten op een grill. Snijd het vlees
    ten slotte in sneetjes en overgiet het met de saus.

    Dien op met erwtjes, wortelen en gekookte aardappelen.


     

    02-08-2009 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenkebabs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kebabs voor op de BBQ

    Kippenkebabs
    ============
    look  2  teentjes

    citroen  1

    groene citroen  1

    verse koriander

    kipfilets  4

    olijfolie

    ui  1

    peper en zout

    natuuryoghurt  1

    verse munt



    .
    Snijd de kip in blokjes.

    Hak de ui, de look en de koriander fijn.

    Meng het sap van de citroen met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
    Voeg er de kippenblokjes aan toe, samen met de look, de ui en de
    koriander. Meng alles goed door elkaar en laat de kip enkele uren
    marineren op een koele plaats.

    Maak de saus: pers de limoen uit en voeg 1 koffielepel sap toe aan de
    yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en eindig met de fijngesneden
    munt. Zet koel weg.

    Prik de stukjes kip op houten spiesen die u eerst in water dompelt.

    Leg de spiesen op een schotel en laat ze grillen in de oven.

    Draai ze regelmatig om en besprenkel ze met de marinade (ongeveer 10
    minuten).
    Dien op met de yoghurtsaus en een groen slaatje.

    Tip : Voeg enkele komijnzaadjes toe aan de saus voor een Marokkaanse
    toets.

    01-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenossobuco op z'n Venitiaans.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalkoen

    Kalkoenossobuco Op Z'n Venetiaans
    =================================
    Voor 4 personen

    look

    tomaten  2

    gevogeltebouillon  1  blokje

    wortel  1

    bloem  2  soeplepels

    olijfolie

    laurier

    rode uien  2

    groene olijven  150  gram

    kalkoenossobuco  900  gram

    geraspte Parmezaan

    peterselie  1  bosje

    peper en zout

    tijm

    droge witte wijn  2  glazen

    deegwaren van drie kleuren  1  pakje



    .
    Schil de rode uien en hak ze fijn.

    Kruid het vlees met peper en zout. Bestrooi met bloem.

    Leg de tomaten 8 seconden in kokend water en laat ze onmiddellijk
    daarna schrikken onder de koudwaterstraal. Pel ze en haal de pitten
    eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Schraap de wortel en snijd hem in schijfjes.

    Verhit olie in een braadpan. Laat het vlees erin kleuren. Schik daarna
    de stukken vlees in een stoofpan.

    In de leeggekomen braadpan stooft u nu de uiensnippers en schijfjes
    wortel.

    Voeg dan de gestoofde groenten bij het vlees. Gooi het braadvet weg en
    blus de pan met de witte wijn.

    Giet al het vocht bij het vlees en voeg ook het bouillonblokje toe,
    evenals de tijm, de laurier en de grofgesneden knoflook.

    Leng aan met water tot alles onderzit. Breng op smaak en breng aan de
    kook.

    Leg het deksel op de pan en laat 35 minuten sudderen.

    Kook de deegwaren in ziedend water.

    Alvorens de ossobuco op te dienen, de olijven toevoegen, nog eventjes
    laten doorsudderen en, van het vuur, de in stukjes gesneden tomaten
    bijdoen.

    Dien op en betrooi met grofversneden peterselie.

    Geef er een schaaltje geraspte kaas bij.

     

    31-07-2009 om 13:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een fris slaatje.

    Salade Met Brie In Rauwe Ham.
    =============================

    Voor 2 personen:

    Brie in plakjes snijden en in rauwe ham (bijv parma, of schwarzwalder)
    .
    wikkelen.

    Zachtjes bakken in olijfolie tot brie begint te smelten.

    Gemengde salade over 2 borden verdelen.

    2 Tomaten in grove stukken,

    1 rode puntpaprika en 1 sinaasappel.

    Dressing: witte wijn, olijolie, balsamico, mosterd, honing.

    Gebakken brie in ham er bovenop en een paar gerookte amandelen.

    Lekker met broodjes en roomboter.

     

    30-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van bloemkool met gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht.

    Salade Van Bloemkool Met Gamba's (4 Personen)
    =============================================
    -1 bloemkool, in kleine roosjes

    -zout, peper (of verstegen aardappelkruiden)

    -klontje boter of scheutje olie

    -500 gram gamba’s (diepvries), ontdooid en gepeld

    2 eetl. witte wijnazijn

    6 eetl. olijfolie

    100 gram slamelange (of 50 gram rucola)

    1 bakje verstegen satésaus



    .
    Kook de bloemkoolroosjes in 10-12 minuten beetgaar in koken water met
    zout of aardappelkruiden. Spoel ze direct, in een vergiet, onder
    stromend water koud. Verhit de boter of olie en roerbak de gamba’s in 3
    minuten gaar en roze. Roer een dressing van de wijnazijn, de olijfolie,
    zout en peper. Meng de slamelange of rucola met de bloemkoolroosjes en
    schep er de dressing door. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen
    op de verpakking. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade.

     

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde belgische brie met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag: Voorgerecht

    Gepaneerde Belgische Brie Met Prei
    ===================================
    peper en zout

    kerriepoeder

    sap van 1 citroen

    1 fijngesneden ui

    2 eiwitten losgeklopt

    2 stengels prei

    50 g margarine

    100 g paneermeel

    200 g Belgische brie



    .

    De dag voordien:

    Snijd de brie in plakjes.


    Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.

     
    Herhaal beide handelingen om een dikkere korst te verkrijgen. Zet koel
    weg.

    Snijd de prei in ringen.

    Bak de ui aan in de boter.

    Voeg er de preiringen bij en breng op smaak met de kerrie.

    Voeg eventueel enkele lepels water toe, dek af en laat op een zacht
    vuur gedurende 15 minuten garen.

    Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

    De dag zelf:

    Schik het preimengsel op de borden.

    Frituur de brieplakjes gedurende 2 minuten in hete frituurolie en schik
    bij de lauwe prei.

     

    28-07-2009 om 08:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde aardappeltjes met filet mignon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Filet Mignon

    Geroosterde Aardappeltjes Met Filet Mignon En Oesterzwammen
    ===========================================================
    15 krielaardappelen

    1 kg filet mignon

    350 g oesterzwammen

    1/2 bussel tijm

    2 eetl balsamicoazijn

    3 eetl olijfolie

    peper en zout

    aluminiumfolie



    .
    Verwarm de oven voor op 200° C.

    Was de aardappeltjes en droog ze af.

    Leg ze samen met de filet mignon in een ovenschaal en besprenkel met 2
    eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

    Hak de tijm fijn en strooi die erover.
    Dek af met aluminiumfolie.

    Bak alles gedurende 20 minuten in de oven en verwijder vervolgens de
    folie.

    Zet nog 5 minuten in de oven.

    Bak de oesterzwammen gaar in een wok met 1 eetlepel olijfolie.

    Snijd de filet mignon in plakjes van 1 cm.

    Serveer de champignons samen met de ovenaardappeltjes en de filet
    mignon.

    Tip Ook lekker met varkensgebraad of rosbief.

     

    27-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever Lyonaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : Kalfslever

    Kalfslever Lyonaise
    ===================
    4 stuks kalfslever à 150 g;

    50 g bloem;

    50 g boter;

    4 uien;

    1 bosje peterselie;

    zout en peper;


    .
    Uien in fijne ringen snijden.

    Peterselieblaadjes afplukken, wassen, fijnhakken en iets uitwringen in
    een schone doek.

    Kalfslever aan beide zijden goed kruiden met zout en peperen door de
    bloem halen.

    Boter verhitten en de lever hierin aan beide zijden 3 minuten bakken.

    De uiringen halverwege de bereidingstijd toevoegen en op hoog vuur
    bakken.

    Het vlees na de nodige tijd uit de pan halen en warm houden; de uien
    verder laten bakken tot ze goudbruin en gaar zijn.

    Gehakte peterselie door de uien roeren en op smaak brengen met zout en
    peper.

    Serveer de kalfslever met de uien erover heen.

    Boerenbrood hierbij is zeer gepast.

     

    26-07-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse rol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zwitsers recept

    Rouleau Suisse
    ===============
    7 eieren,

    150 g suiker,

    150 g bloem,

    1 eetlepel gesmolten boter,

    abrikozenconfituur,

    amandelschijfjes,

    kriekjes


    .
    Smeer een bakplaat in met gesmolten boter en leg daarop aluminiumfolie.
    Smeer ook het aluminiumfolie in met boter.

    Zeef de bloem. Klop de eieren en suiker op tot een dik wit schuim. Meng
    daar voorzichtig de bloem door met een spatel en doe er de rest van de
    gesmolten boter onder.

    Doe het deeg op het aluminiumfolie en strijk het plat. Verwarm een oven
    voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (elektronisch).

    Wanneer je de bakplaat met het deeg in de oven plaatst, zet je de
    temperatuur 20°C minder warm. Laat het deeg 12 minuten bakken.

    Verwarm 4 eetlepels abrikozenconfituur in een tikkeltje water op een
    zacht vuurtje.

    Haal het aluminiumfolie met deeg van de bakplaat en leg dat omgekeerd
    op keukenpapier of een handdoek. Haal er het zilverfolie af en smeer de
    confituur rijkelijk op het deeg.

    Rol nu het deeg op. Dat moet gebeuren als het deeg nog warm is. Het kan
    makkelijk door de handdoek of keukenpapier aan een zijde op te heffen
    en zo het deeg vooruit te stuwen.

    Verwijder de handdoek of het papier en snijd de rollade in plakken met
    een broodmes.

    Smeer de rollade aan de zijkanten en bovenop in met abrikozenconfituur.
    Doe er aan de zijkanten amandelschilfers op en als decoratie bovenop
    elke plak een half kriekje.

     

    25-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visspiezen op z'n Grieks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grieks

    Souvlaki Me Psari     vissouvlaki
    =================================
    1 ,5 kg zwaardvis

    500 gr Noorse garnalen

    1 ,5 kop olie

    2 citroenen

    4 tomaten

    4 groene paprika's

    8 champignons

    zout

    4 grote spiesen

    barbecue of grill




    .
    De schoongemaakte vis in niet te kleine stukjes snijden.

    De garnalen wassen, even koken en pellen.

    De tomaten, paprika's en de champignons in stukken snijden.

    Vis en groenten met zout bestrooien.

    Om de beurt een stukje paprika, vis, een of twee garnalen, tomaat en
    champignon aan de spiesen rijgen tot alles op is.

    De olie kloppen met het sap van de citroenen en er de souvlakia mee
    bestrijken.

    Het rooster invetten met olie en op een zacht vuurtje gaar roosteren.

    Warm opdienen met de " lado-lemono" ( olie-citroenmengsel)

    Lekker met choriatiki (griekse salade) en frietjes.

     

    24-07-2009 om 12:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelcake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    heerlijke amandelcake:

    Amandelcake
    ============
    150 g boter,

    150 g suiker,

    75 g bloem, 75 g gemalen amandelen,

    3 eieren (150 gram),

    1 zakje vanillesuiker,

    amandelschilfers





    Vet een cakevorm in met boter. Doe er bloem in, en schud die er terug
    uit. Op die manier blijft er bloem aan de vorm hangen en zal de cake
    zeker niet blijven plakken.

    Klop de zachte boter en suiker op tot alles egaal wit is. Blijf kloppen
    en voeg er één voor één de eieren aan toe.

    Doe er ook al roerend het zakje vanillesuiker bij.

    Zeef de bloem. Klop het deeg verder op terwijl je de gezeefde bloem en
    de gemalen amandelen toevoegt.

    Doe het deeg in de cakevorm en strooi er amandelschilfers over.

    Plaats de cake 36 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven (reken 1
    uur baktijd per kilogram deeg).

     

    23-07-2009 om 10:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!