Met dit warme weer een koude soep!
Gazpacho ======== voor de groentenbouillon:
2 liter water
2 takjes witte selder
1 groen van prei
8 peterseliestengels
1 ui
1 kruidenbuiltje voor groenten en soepen
1 blokje groentenbouillon
10 peperkorrels
Voor de gazpacho:
2 liter van de groentenbouillon
2 kilogram rijpe vleestomaten
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 komkommers
4 teentjes knoflook
peper uit de molen
zout
sap van een halve citroen
. Maak de groentenbouillon een dag op voorhand met alle ingredienten,laat 30 minuten koken en giet door een fijne zeef.Laat afkoelen.
Pel en ontpit de tomaten,snij in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in blokjes.
Schil de komkommers en halveer ze,krab de zaadjes eruit en snij in stukjes.
Pel de knoflook.
Pureer de groenten in de keukenrobot,in 2 of 3 keer als het moet.
Leng aan met de koude groentenbouillon.
Breng op smaak met de citroen,peper en zout.
Zet minstens een uur in de koelkast
|