BBQ
Côte à L'os Met Pikante Barbecuesaus ==================================== 1 côte à l'os van rund
4 eetlepel. vleesmarinade
Voor de pikante barbecuesaus:
4 tomaten
2 paprika's (groen of geel)
1 sjalot
1 teentje knoflook
6 eetlepel. barbecuesaus
1 eetlepel olijfolie of vleesmarinade
instantsausbinder (facultatief)
4 à 6 eetlepel. pikante barbecuesaus extra hot (Zeisner)
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden. in heet water dompelt) en snij in partjes. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika's en snij in stukjes. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.
(30 à 35 min.)
Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade en zet in de koelkast tot gebruik.
Maak de saus:
verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.
Voeg de paprikastukjes toe en schep om.
Voeg de tomatenpartjes toe en laat 5 min. sudderen op een matig vuurtje.
Voeg 4 eetlepel. (of meer indien gewenst) barbecuesaus toe en laat nog 2 min. sudderen.
Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
U kan de saus eventueel warm houden op de barbecue.
Dep de côte à l'os droog en bak ± 30 min. (voor saignant, reken meer tijd voor doorbakken vlees) op een matig warme barbecue of in een grillpan.
Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees geregeld.
Snij het vlees eventueel los van het been en snij daarna in sneetjes. Dien op met de saus en een frisse salade.
|