Nagerecht
Bladerdeeggebak met appel en rozijnen ===================================== boter
kaneelpoeder
Engelse pudding
citroensap:0,50
ei: 1
bladerdeeg:500 gram
krenten: 100 gram
suiker: 100 gram
Granny Appelen:5
Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.
Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de rozijnen en een koffielepel kaneel. Laat 30 minuten trekken op een koele plaats.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek. Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.
Klop het ei.
Leg het appelmengsel in het midden, in een lange strook, en plooi de randen van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol.
Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei.
Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 °C).
Dien lauwwarm op met slagroom of met crème anglaise.
|