Een iets simpeler.
Varkensvlees Met Pruimen En Westmalle Dubbel. ============================================= 750 g , liefst wat doorregen biologisch varkensvlees, in blokken gesneden
1 ui en twee teentjes knoflook, fijngehakt
ongeveer 15 gedroogde pruimen zonder pit
wat boter
1 flesje Westmalle dubbel
1 kop bouillon
peper, zout en een paar takjes rozemarijn
beetje bloem
wat versgehakte peterselie.
Laat de pruimen 3 uur wellen in een beetje Westmalle bier. . Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
Bak het vlees aan alle kanten lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en bak ze even mee. Doe er dan een half flesje Westmalle bij, wat bouillon en de rozemarijn. Laat de pruimen even uitlekken en doe ze bij het vlees. Laat het geheel zo ongeveer een uurtje stoven.
Als de saus te dik wordt kun je eventueel wat bouillon toevoegen.
Strooi er vlak voor het opdienen wat versgehakte peterselie over.
Wij aten er broccoli bij en een paar gekookte aardappeltjes. En natuurlijk een glas Westmalle dubbel.
|