Op zondag mag het eens iets duurder.
Gamba's met cokosmelk ================== 3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.
Peper-zout.
olijfolie,
cognac.
Voor de saus:
1 ui,
1 wit van prei,
5 peterseliestelen,
2 teentjes knoflook,
1/2 deciliter Cognac,
2 deciliter witte wijn,
2 deciliter visfond(of blokje met water),
1 blik cokosmelk van 4 deciliter,
maizena__Expres,
2 tomaten,
3 eetlepel piri_piri(zie recept)
. De dag voordien:
Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.
Bewaar de pantsers voor de saus.
Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.
Spoel de pantsers en hak fijn.
Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de peterseliestengels toe,alsook de look.
Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.
Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.
Voeg de tomaten toe en laat garen.
Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg nog wat zout toe.
De dag zelf:
Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met cognac(dampkap afzetten).
Kruid met peper en zout.
Warm de saus terug op en bindt met maizena.
Kook de rijst gaar.
Verwarm de borden.
Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en dien op met gekookte rijst of brood.
|