Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met kokosmelk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag mag het eens iets duurder.

    Gamba's met cokosmelk         
    ==================
    3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.

    Peper-zout.

    olijfolie,

    cognac.


    Voor de saus:

    1 ui,

    1 wit van prei,

    5 peterseliestelen,

    2 teentjes knoflook,

    1/2 deciliter Cognac,

    2 deciliter witte wijn,

    2 deciliter visfond(of blokje met water),

    1 blik cokosmelk van 4 deciliter,

    maizena__Expres,

    2 tomaten,

    3 eetlepel piri_piri(zie recept)

    .
    De dag voordien:

    Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.

    Bewaar de pantsers voor de saus.

    Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.

    Spoel de pantsers en hak fijn.

    Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de
    peterseliestengels toe,alsook de look.

    Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.

    Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.

    Voeg de tomaten toe en laat garen.

    Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg
    nog wat zout toe.

     
    De dag zelf:

    Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met
    cognac(dampkap afzetten).

    Kruid met peper en zout.

    Warm de saus terug op en bindt met maizena.

    Kook de rijst gaar.

    Verwarm de borden.

    Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en
    dien op met gekookte rijst of brood. 
     
     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat of paprika.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudig en smakelijk!

    Gevulde Tomaat of paprika
    =========================
    Ingrediënten voor 4 personen:
     
    4 vleestomaten of paprika's,
     
    2 uien,
     
    2 teentjes knoflook,
     
    zout, peper,

    300 gram gehakt,

    100 gram gemalen Emmenthal kaas,

    2 eetlepel bloem,

    16 blaadjes basilicum,


    De dag voordien:

    Snij het kapje van de vleestomaten of paprika's af en hol ze uit.

    Bestrooi met zout.

    Leg  ze op hun kop op een stuk keukenpapier om te veel aan sap kwijt
    te raken.

    Bak in hete olie de gesnipperde uien met de fijngehakte teentjes
    knoflook tot alles zacht is.

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

    Roer er de bloem door en bak dit kort mee.

    Voeg vervolgens de fijngehakte blaadjes basilicum en geraspte kaas toe.

    Laat de kaas smelten.

    Zet de tomaten of paprika's in een ovenschaal.

    Vul ze met het gehakt mengsel. Leg het kapje er terug op.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten voor tomaten,15 minuten voor paprika in de voorverwarmde oven.

    Eet smakelijk!

     

    15-11-2008 om 14:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes met roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals

    Kikkerbilletjes Met Room Warm Voorgerecht
    =================================
    4 porties kikkerbilletjes(hangt af van de grootte)

    80 gram boter

    1 borrelglas cognac

    1 glas droge witte wijn

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 ui

    3 teentjes knoflook

    1/2 deciliter slagroom


    .
    Smelt de helft van de boter in een grote pan en sauteer hierin de
    kikkerbilletjes zachtjes rondom lichtbruin.

    Strooi en na 5 minuten zout en peper over.

    Verdeel de geperste knoflook over de billetjes,evenals de gehakte
    peterselie en het uiterst fijn gehakte uitje.

    Nog even bakken en dan blussen met de witte wijn en de cognac.Laat nog
    10 minuten pruttelen.

    Neem de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.

    Zet de saus weer op het vuur.Voeg de room toe en laat enkele minuten
    inkoken.

    Leg de kikkerbilletjes in het midden van het bord en schenk er wat saus
    over.

    Geef er stokbrood of ciabatti bij en de rest van de boter.

    Serveer met een stevige witte wijn:bijvoorbeeld een Witte Bordeaux of
    een Muscadet_de_Sêvres_et_main

     

    14-11-2008 om 11:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrikozen en rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we eens bakken.

    Appeltaart met abrikozen en rozijnen
    ====================================
    Voor het deeg
    350 gram Bloem.
    250 gram Boter.
    100 gram kristalsuiker

    Je kan ook een vel bladerdeeg kopen

    1 Ei.


    Voor de vulling

    5 grote Goudrenetten.
     
    8 Gedroogde Abrikozen (ongeweld).

    half kopje Rozijnen (geweld in Rum).

    100 gram Bruine Basterdsuiker.

    1 theelepel Kaneel.

    1/2 pakje puddingpoeder vanille.
     
    50 gram Cashewnootjes


    .
    Schil en snipper de appels.
    Snijd de abrikozen in stukken.

    Bereidingswijze: Kneed van de bloem, boter en basterdsuiker een soepel
    deeg. Laat dit 30 minuten staan in de koelkast.

    Meng de appels, rozijnen en abrikozen samen en breng op smaak met de
    basterdsuiker en kaneel. Voeg de cashewnootjes toe.

    Bekleed de springvorm met het deeg (hou wat over voor garnering) en
    bestrooi de bodem met de puddingpoeder.

    Vul de taart met het appelmengsel en leg hierboven wat reepjes van de
    overgebleven deeg.

    Bestrijk dit met het losgeklopte ei.

    Laat dit zo'een 60 minuten garen in een oven op 200 graden.

     

    13-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocollisoep met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker feestelijk soepje:

    Broccolisoep met dragon                   
    ======================
    Voor ca 8 borden

    3 maal 500 gram broccoli

    3 middelgrote uien, fijngesnipperd

    soepvlees(schenkel)

    3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)

    bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
     
    2 deciliter room

    4 eetlepels olijfolie

    3 teentje geperste knoflook

    3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde

    peper/zout

    tabasco/worcestershiresaus 

     
    .
    Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de
    broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook
    alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn
    gekookt.

    Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes
    tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes
    meebakken.

    Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon
    erover.

    Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar
    minuutjes zachtjes doorkoken.

    Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en
    worcestershiresaus.

     

    12-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti marinara.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gewoon spaghetti met vis.

    Spaghetti Marinara Hoofdgerecht
    ===============================
    Bakmargarine

    400 gram spaghetti

    1 ui

    2 teentjes look

    400 gram zeevruchten:mengeling van mosselen,garnalen,venusschelpjes,calemares en stukjes vis.

    1,5 deciliter rode wijn

    2 eetlepel tomatenpuree

    600 gram tomaten

    4 eetlepel ketchup

    1 eetlepel gehakte basilicum

    1 eetlepel gehakte rozemarijn of marjolijn



    .
    Hak de ui en stoof hem in wat bakmargarine

    Voeg de tomaten,in blokjes met de pitten en de vel toe samen met de
    look.

    Voeg daarna de wijn toe ,de tomatenpuree en de ketchup,dan de gehakte
    kruiden en de zeevruchten.

    Meng met de gekookte en gespoelde pasta.

     

    11-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scalopine Dolce vita.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfslapjes op z'n Italiaans

    Scaloppine Dolce Vita
    =====================
     voor 4 personen:

    4 kalfslapjes van 150 gr

    bloem

    4 koffielepels gehakte uien

    2 dl droge witte wijn

    4 plakjes gerookte zalm

    4 x gorgonzola naar smaak

    2 dl room

    4 koffielepels Napolitaanse saus

    boter

    peper,zout



    .
    Wentel de kalfslapjes door de bloem.

    Laat ze braden in een beboterde steelpan tot de randjes van het vlees
    wit worden.

    Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Voeg de gehakte ui toe en overgiet alles met de witte wijn.

    Voeg de room en de Napolitaanse saus toe.Laat de saus inkoken tot
    sausdikte.

    Leg een plakje gerookte zalm en een stukje gorgonzola op de kalfslapjes.

    Leg op een verwarmd bord een spiegel van de saus en daarop het
    kalfslapje.

    De gorgonzola zal mooi smelten door de warmte van het vlees.

    Dien op met pasta of kroketten

     

    10-11-2008 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van fijne vruchten en advokaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nagerecht om duimen en vingers af te likken.

    Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat
    ===============================

    voor 6-8 personen

    125 g frambozen
    125 g rode bessen
    125 g braambessen
    125 g blauwbessen
    100 g suiker
    12 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2-1/2 dl room
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    250 g mascarpone
    50 cl advocaat


    .
    De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.

    De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De
    uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost.
    Laten afkoelen.

    Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten
    weken.

    De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.

    De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat.
    Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30
    minuten laten opstijven in de koelkast.

    De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa
    spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.

     

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's diabolique.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit voorgerecht kan je zo pittig maken als je zelf wil.

    Scampi's Diabolique
    =================
    24 Scampi’s

    1 dl olijfolie

    2 eetlepels tomatenpuree

    2 eetlepels ketchup

    3 dl room

    2 dl witte wijn

    Chilipepers naar eigen smaak(geen sambal oelek)

    Paar takjes dragon

    1 groentenbouillonblokje

    1 dl water

    Groentjes naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look

     


    .
    Pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan

    Verwarm de olie in een braadpan

    Kruid de scampi’s met peper en zout -

    Als de olie goed warm is, bak je de scampi’s langs beide zijden
    gedurende 3 minuten -

    Cutter de groentjes zeer fijn en voeg ze bij de scampi’s -

    Blus de pan met de witte wijn -

    Voeg het water toe, los de bouillon erin op en laat opkoken -

    Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles
    goed doorroeren met de garde en eventjes laten inkoken -

    Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus -

    Voeg ook nog een beetje dragon toe en de saus is klaar


     

    08-11-2008 om 12:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven en paprika..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker eenvoudig gerecht.

    Kip met Olijven en paprika
    ==========================

    voor 4 personen:

    2 kipfilets

    70 g olijven

    2 rijpe tomaten

    1 paprika in repen

    1 halve ui

    2 teentjes knoflook

    1 glas witte wijn

    3 eetlepels bloem

    1 eetlepel rozemarijn

    olijfolie

    zwarte peper

    zout



    .
    Snijd de kip in blokjes. Breng op smaak met wat zout en peper en haal
    ze vervolgens door de bloem tot ze allemaal volledig er door zijn
    bedekt.

    Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kipstukjes gaar en goudbruin.
    Laat ze vervolgens uitlekken op een bord op wat keukenpapier.

    Knijp de knoflook fijn en snipper de ui.

    Snijd de paprika in reepjes.

    Snijd de tomaten in blokjes en de olijven in twee of drie stukken.

    Fruit de ui en de knoflook in een een beetje olijfolie.

    Voeg de paprika toe zodra de ui begint te kleuren en bak ze zo’n vijf
    minuten mee.

    Voeg de tomaat en de olijven toe en breng alles aan de kook.

    Breng op smaak met de rozemarijn en wat zout en peper.

    Giet de wijn er bij, voeg de kip toe en breng de boel weer aan de kook.

    Plaats de deksel op de pan en laat alles nog zo’n 45 minuten zachtjes
    door pruttelen.

     

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Papilotten met roodbaarsfilet en Aziatische groenten .
    ===================================
    groene citroenen:  2 limoenen

    citroenmelisse:  1 soeplepel gesnipperd

    koriander:  1 soeplepel gesnipperd

    roodbaarsfilet:  800 gram

    lenteuitjes:  1 bosje

    peper

    sojasaus:  2 soeplepel

    aluminiumfolie 4 blaadjes
     
    Spaanse pepertje:  1
     
    Aziatische groenten (Chinese kool, soja, paprika):  400 gram

     



    Was en snijd de groenten.

    Snijd 4 vellen aluminiumfolie.

    Verdeel de groenten over de aluminiumfolie,leg een stuk vis op de
    groenten en doe er wat peper op

    .Snijd de koriander,het citroenkruid en de peper en verdeel de kruiden
    over de vis.Overgiet met sojasaus.

    Snijd de limoenen in schijfjes en leg ze op de kruiden.

    Sluit de papilotten,plaats ze in een stoomkoker en laat ze ongeveer 15
    minuten stomen.

    Dien bij dit gerecht rijst op.

    Een tip: Je kunt de papilotten ook bakken in de oven bij een
    temperatuur van 120graden.

    07-11-2008 om 10:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenworst met preistamppot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor het koude weer:Stamppot

    Boerenworst Met Preistamppot
    ======================
    - 4 boerenworsten
    - 1 eetl. boter
    - 800 g wit van prei in ringen gesneden
    - 200 g gerookte spekblokjes
    - 1 kg aardappelen
    - 2 dl melk
    - 1 eetl. graanmosterd
    - nootmuskaat
    - peper en zout


    .
    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
     
    Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op
    een hoog vuur.

    Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.

    Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.

    Kruid met peper en zout en nootmuskaat.

    Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.

    Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.

    Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet
    in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min.
    zachtjes bakken.

    Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad
    zijn.

    Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.

    Dien goed warm op.

     

    06-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spare-ribs met BBQ-saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker knabbelen

    Spare-ribs met BBQ saus
    =======================
    3 uien
    2 teentjes knoflook
    4 lepels wijnazijn
    basilicum
    1 koffielepel mosterd
    tijm
    tabasco
    sojasaus
    100 gram honing
    4 eetlepels worcestershiresaus
    2 kilogram spare ribs



    Stoof de gehakte ui met look en meng met de wijnazijn, mosterd,
    basilicum, tijm, tabasco en de sojasaus

    Smeer de spare ribs in met de saus en grill of bak ze

    Serveer de ribs met de saus, een grote aardappel in de oven en sla

     

    05-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine met kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere kipschotel

    Tajine Met Kip
    ==============
    4 kippenvleugeltjes
    4 kippenbouten
    8 eetlepels gesnipperde ui
    4 citroenen in schijfjes
    sap van 1 citroen
    2 koffielepels gemalen korianderbolletjes
    2 koffielepels geplette zwarte peperbollen
    2 koffielepels komijnzaadjes
    1 koffielepel saffraandraadjes
    1 koffielepel zout
    4 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    2 eetlepels gesnipperde knoflook
    2 eetlepels poedersuiker
    1/3 liter water


    .
    1. Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een
    vijzel (of hakmolen of koffiemolen).

    2. Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het
    kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel.

    3. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook.

    4. Haal de schijfjes citroen 1 x door de poedersuiker en daarna door
    wat zout en verdeel ze over de schotel.

    5. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de
    andere zijde nog 7 min. bakken.

    6. Blus met water en citroensap.

    7. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht
    vuur.

     

    04-11-2008 om 11:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons ala Grecque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets lekkers voor op je brood.

    Champignons A La Grecque
    ========================
    - 250 gr champignons
    - 1.5 dl water
    - Sap van 1/2 citroen
    - 2 eetlepels olijfolie
    - takje tijm
    - 1 laurierblad
    - 2 teentjes geperste knoflook
    - 1 eetlepel tomatenconcentraat
    - peper en zout
    .
    Doe alle ingredienten behalve de champignons in een kookpot en breng
    aan de kook en laat enkele minuten garen.

    Voeg de gekuiste champignons toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes
    koken.

    Laat het geheel afkoelen en plaats gedurende enkele uren in de koelkast
    alvorens te serveren.

     

    03-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van speculoos.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht.

    Bavarois Van Speculoos                            
    ====================
    8 eigelen
    150 gr bloemsuiker
    8 blaadjes gelatine
    500 ml melk
    500 ml room
    1 mespuntje kaneel
    10 el gebroken stukken speculoos
    500 g frambozen of aardbeien
    10 boterkletskoppen

     



    Breng de melk aan de kook samen met de kaneel.

    Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

    Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte créme.

    Meng de créme met de warme melk en roer met een houten lepel op een
    zacht vuur.

    De créme is klaar als je met je vinger een streep kan trekken op de
    houten lepel.

    Laat de créme zeker niet koken.

    Meng de créme met de uitgeknepen gelatine.

    Klop de room stijf op en roer ze voorzichtig door de bijna afgekoelde
    créme.

    Doe er dan de speculoos bij en giet dit alles in een langwerpige vorm.

    Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

    Haal de bavarois uit de vorm en prik er de boterkletskoppen in.

    Dien op met een coulis van frambozen of aardbeien.

     

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met Tongerlo Christmas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we wild.

    Hertenragout met Tongerlo Christmas
    ===================================

    Voor 4 personen

    600 g hertenstoofvlees in blokjes-
    2 eetlepels bloem
    50 g boter of margarine -
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui gesnipperd-
    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen (naar smaak)
    1 dl wild- of vleesbouillon (of bouillonblokje)-
    2 takjes tijm en
    2 laurierblaadjes
    1 flesje Tongerlo Christmas 6,5°
    2 eetlepels Worcestershire saus
    2 eetlepels donkere sausbinder
    gehakte peterselie -
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Wentel de blokjes hertenvlees door de bloem.

    Verhit de boter en de olie in een stoofpan en braad het vlees hierin
    rondom bruin.

    Kruid met peper en zout.

    Draai het vuur lager en fruit de gehakte ui, tijm, laurier en
    jeneverbessen even mee.

    Blus met de bouillon en de helft van het bier.

    Laat het vlees anderhalf uur zachtjes stoven.

    Roer een kwartiertje vóór het einde van de stooftijd de rest van het
    bier en de Worcestershire saus door het stoofvocht.

    De dag zelf:

    Warm het gerecht terug op.

    Bind de saus tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en
    zout. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met peterselie.

    DRANKTIP: uiteraard de Tongerlo Christmas 6,5° waar ook ons hert in
    zwemt.

     

    01-11-2008 om 15:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd zwaardvis met druiventappenade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ietsje moeilijker maar is zeker de moeite waard.

    Gemarineerde Zwaardvis Met Druiventapenade
    ==========================================
    4 zwaardvisfilet
    1 sjalot fijngesnipperd
    80 gr pijnboompitten
    225 gr witte druifjes
    3/4 dl champagne(of schuimwijn)
    5/8 dl balsamicoazijn
    1/3 dl champagneazijn(of witte wijnazijn)
    1 el citroensap
    Groene krulsla
    Zeezout
    Zout
    Peper


    .
    De zwaardvisfilets wassen onder de koude kraan en droog deppen met
    keukenpapier.

    De filets tussen twee vellen plasticfolie pletten met een deegroller
    tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.

    Voor de vinaigrette vijfachtste deciliter champagne, champagneazijn,
    citroensap, sjalotje,peper en zout losroeren en de olie hier
    druppelsgewijs door kloppen.

    Voor de tapenade de druiven even onderdompelen in kokend water, direct
    afspoelen onder de koude kraan, ontvellen en de druiven halveren.

    De pitjes van de druiven verwijderen en de druiven en pijnpitten hakken.

    Druiven, pijnpitten, drieachtste deciliter champagne en wat zout mengen
    en de azijn hier druppelsgewijs door scheppen.

    Het mengsel 3 uur laten marineren en vervolgens op een zeef uit laten
    lekken. Het vocht opvangen.

    Op de borden een eetlepel vinaigrette scheppen en dit met een lepel wat
    uitspreiden.

    De geplette zwaardvis op de borden leggen en de rest van de vinaigrette
    over de vis verdelen.

    Wat zeezout over de vis malen en de vis enkele minuten in laten trekken.

    De druiventapenade over de visstrooien.

     

    31-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonade met champignons in Madeira-roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker

    Karbonade Met Champignons In Madeira Roomsaus
    =====================================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 karbonades,

    zout, peper,

    100 gram ontbijtspek,

    250 gram champignons,

    12 zilveruitjes,

    50 ml Madeira,

    125 ml kookroom,


    .
    Kruid 2 haaskarbonades met zout en peper.

    Bak de karbonades aan beide kanten bruin.

    Bak in een andere koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
    knapperig.

    Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 12 zilveruitjes toe.

    Roerbak tot de champignons zacht zijn.
    Voeg 50 ml Madeira en 125 ml kookroom toe en breng het geheel aan de
    kook.

    Zet vervolgens het vuur lager, voeg de karbonades toe aan de
    champignons en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.

    Serveer met aardappels en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    30-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens iets heel gemakkelijk:

    Blinde Vinken Met Champignonssaus
    ==========================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 blinde vinken,

    400 gram champignons,

    200 ml vleesfond,

    100 ml kookroom,

    1 eetlepel kappertjes,

    1 eetlepel peterselie,


    .
    Bak 2 blinden vinken rondom bruin in hete boter.

    Voeg 400 in plakjes gesneden champignons toe en bak dit mee tot de
    champignons zacht zijn (schep de champignons wel steeds om).

    Voeg daarna 200 ml vleesfond en 100 ml kookroom toe.

    Laat het geheel in ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken.

    Voeg op het laatst 1 eetlepel fijngehakte kappertjes en 1 eetlepel
    fijngehakte peterselie toe.

    Verwarm het even goed door.

    Serveer met gebakken aardappels en eventueel een salade.

    Eet smakelijk!

     

    29-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!