Kalfslapjes op z'n Italiaans
Scaloppine Dolce Vita ===================== voor 4 personen:
4 kalfslapjes van 150 gr
bloem
4 koffielepels gehakte uien
2 dl droge witte wijn
4 plakjes gerookte zalm
4 x gorgonzola naar smaak
2 dl room
4 koffielepels Napolitaanse saus
boter
peper,zout
. Wentel de kalfslapjes door de bloem.
Laat ze braden in een beboterde steelpan tot de randjes van het vlees wit worden.
Haal het vlees uit de pan en hou warm.
Voeg de gehakte ui toe en overgiet alles met de witte wijn.
Voeg de room en de Napolitaanse saus toe.Laat de saus inkoken tot sausdikte.
Leg een plakje gerookte zalm en een stukje gorgonzola op de kalfslapjes.
Leg op een verwarmd bord een spiegel van de saus en daarop het kalfslapje.
De gorgonzola zal mooi smelten door de warmte van het vlees.
Dien op met pasta of kroketten
|