Vandaag gaan we eens bakken.
Appeltaart met abrikozen en rozijnen ==================================== Voor het deeg 350 gram Bloem. 250 gram Boter. 100 gram kristalsuiker
Je kan ook een vel bladerdeeg kopen
1 Ei.
Voor de vulling
5 grote Goudrenetten. 8 Gedroogde Abrikozen (ongeweld).
half kopje Rozijnen (geweld in Rum).
100 gram Bruine Basterdsuiker.
1 theelepel Kaneel.
1/2 pakje puddingpoeder vanille. 50 gram Cashewnootjes
. Schil en snipper de appels. Snijd de abrikozen in stukken.
Bereidingswijze: Kneed van de bloem, boter en basterdsuiker een soepel deeg. Laat dit 30 minuten staan in de koelkast.
Meng de appels, rozijnen en abrikozen samen en breng op smaak met de basterdsuiker en kaneel. Voeg de cashewnootjes toe.
Bekleed de springvorm met het deeg (hou wat over voor garnering) en bestrooi de bodem met de puddingpoeder.
Vul de taart met het appelmengsel en leg hierboven wat reepjes van de overgebleven deeg.
Bestrijk dit met het losgeklopte ei.
Laat dit zo'een 60 minuten garen in een oven op 200 graden.
|