Eenvoudig en smakelijk!
Gevulde Tomaat of paprika ========================= Ingrediënten voor 4 personen: 4 vleestomaten of paprika's, 2 uien, 2 teentjes knoflook, zout, peper,
300 gram gehakt,
100 gram gemalen Emmenthal kaas,
2 eetlepel bloem,
16 blaadjes basilicum,
De dag voordien:
Snij het kapje van de vleestomaten of paprika's af en hol ze uit.
Bestrooi met zout.
Leg ze op hun kop op een stuk keukenpapier om te veel aan sap kwijt te raken.
Bak in hete olie de gesnipperde uien met de fijngehakte teentjes knoflook tot alles zacht is.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Roer er de bloem door en bak dit kort mee.
Voeg vervolgens de fijngehakte blaadjes basilicum en geraspte kaas toe.
Laat de kaas smelten.
Zet de tomaten of paprika's in een ovenschaal.
Vul ze met het gehakt mengsel. Leg het kapje er terug op.
De dag zelf:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten voor tomaten,15 minuten voor paprika in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
|