Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
20-11-2008
Prei met kerriesaus.
Nog maar eens een eenpansgerecht,altijd gemakkelijk
Prei Met Kerriesaus Hoofdschotel ================================ 1 zakje kerriesaus 1/2 kilogram schoongemaakte prei 1 rookworst 150 gram geraspte kaas wat paneermeel wat boter peper en zout aardappelpuree naar behoeven
De dag voordien:
De prei zeer fijn snijden,wassen en een lekkere aardappelpuree maken.
De prei blancheren in heet water(of stomen)Goed laten uitlekken.
Doe de prei dan in een pan met de kerriesaus en laat dit even doorkoken.
een ingevette ovenschaal de aardappelpuree langs de kant scheppen. In het midden de prei scheppen.
De geraspte kaas overstrooien en wat paneermeel.
Een paar klontjes boter er op doen.
De dag zelf:
Even in de oven lichtbruin laten worden.
Verwarm de rookworst in de Microgolfoven en serveer met de ovenschotel
Fazant met Champagnesaus ===================== boter 50 gram
droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)
courgettes 2
fazant 2
1 bokaaltje gevogeltefond
sjalotten 3
Provençaalse kruiden
arachideolie 1 soeplepel
olijfolie 2 soeplepels
peper en zout
room 1 deciliter
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie.
Voeg peper en zout toe.
Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.
Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.
Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.
Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten doorkoken zonder deksel.
Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt.
Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :
Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten.
Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien.
Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.
Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn.
. Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
In de kleine braadpan de tomatenpuree verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.
Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden,
zout en peper rul bakken.
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.
1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
Broccolisoep met dragon ====================== Voor ca 8 borden
3 maal 500 gram broccoli
3 middelgrote uien, fijngesnipperd
soepvlees(schenkel)
3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)
bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
2 deciliter room
4 eetlepels olijfolie
3 teentje geperste knoflook
3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde
peper/zout
tabasco/worcestershiresaus
. Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt.
Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken.
Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover.
Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.
Bavarois Van Fijne Vruchten En Advocaat ===============================
voor 6-8 personen
125 g frambozen 125 g rode bessen 125 g braambessen 125 g blauwbessen 100 g suiker 12 blaadjes gelatine (van 3 g) 2-1/2 dl room 3 eierdooiers 100 g suiker 250 g mascarpone 50 cl advocaat
. De helft van de gelatine tien minuten laten weken in koud water.
De gereinigde en gewassen bessen aan de kook brengen met de suiker. De uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze volledig is opgelost. Laten afkoelen.
Voor de gele bavarois de rest van de gelatine eveneens 10 minuten laten weken.
De eierdooiers loskloppen met de suiker en er de mascarpone doorroeren.
De uitgeknepen gelatine oplossen in de licht verwarmde advocaat. Vermengen met de kaasmassa en in een bavaroisvorm gieten. Gedurende 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
De room ondertussen stijfkloppen en door de rode vruchtenmassa spatelen. Op de advocaat gieten en een nacht in de koelkast zetten.
Boerenworst Met Preistamppot ====================== - 4 boerenworsten - 1 eetl. boter - 800 g wit van prei in ringen gesneden - 200 g gerookte spekblokjes - 1 kg aardappelen - 2 dl melk - 1 eetl. graanmosterd - nootmuskaat - peper en zout
. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat ± 2 min bakken op een hoog vuur.
Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
Doe er dan de aardappelstukjes bij en leng aan met melk.
Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. pruttelen.
Doe ondertussen 1 eetl boter in een braadpan.
Leg er de boerenworsten in en laat op een matig vuur gaar bakken (niet in prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken.
Stamp de stamppot met een pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn.
Breng de preistamppot op smaak met de mosterd en meng goed dooreen.
Champignons A La Grecque ======================== - 250 gr champignons - 1.5 dl water - Sap van 1/2 citroen - 2 eetlepels olijfolie - takje tijm - 1 laurierblad - 2 teentjes geperste knoflook - 1 eetlepel tomatenconcentraat - peper en zout . Doe alle ingredienten behalve de champignons in een kookpot en breng aan de kook en laat enkele minuten garen.
Voeg de gekuiste champignons toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken.
Laat het geheel afkoelen en plaats gedurende enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.
Bavarois Van Speculoos ==================== 8 eigelen 150 gr bloemsuiker 8 blaadjes gelatine 500 ml melk 500 ml room 1 mespuntje kaneel 10 el gebroken stukken speculoos 500 g frambozen of aardbeien 10 boterkletskoppen
Breng de melk aan de kook samen met de kaneel.
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte créme.
Meng de créme met de warme melk en roer met een houten lepel op een zacht vuur.
De créme is klaar als je met je vinger een streep kan trekken op de houten lepel.
Laat de créme zeker niet koken.
Meng de créme met de uitgeknepen gelatine.
Klop de room stijf op en roer ze voorzichtig door de bijna afgekoelde créme.
Doe er dan de speculoos bij en giet dit alles in een langwerpige vorm.
Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de bavarois uit de vorm en prik er de boterkletskoppen in.
Dien op met een coulis van frambozen of aardbeien.