Gemakkelijk en volledig op voorhand te maken
Boeuf Bourguignon ================= Ingredienten: 1 kilo mager rundsvlees, in grove stukken
300 gr wortelen in schijfjes
3 teentjes knoflook fijn gesnipperd.
4 rode uien in ringen
250 gr champignons in plakjes
2 takjes tijm
3 el olijfolie
half bokaaltje vleesfond
2 el bloem
100 gr gerookte spekreepjes
500 ml rode wijn (bourgogne)
zout en peper
.
De dag voordien:
Bereidingswijze: In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken.
Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken.
Tijm, bloem en zout en peper er over strooien.
Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken.
Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven.
Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen.
In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken.
Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken.
Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen.
De dag zelf:
Pan terug opwarmen en nog 15 minuten in oven laten staan.
Lekker met aardappels en broccoli.
|