Home Cookin Chapter: Spaghetti
Spaghetti Bolognaise ==================== 1/2 à 1 ui, 3 teentjes knoflook 500 gram. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie)
paprikapoeder, 1 laurierblaadje,
sambal oelek, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten,
wat olijfolie
Peper en zout 250 gram Spaghetti capelinni
100 gram parmezaanse kaas(of gruyerekaas)
. Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
In de kleine braadpan de tomatenpuree verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.
Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden,
zout en peper rul bakken.
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.
1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.
De spaghetti koken en opdienen met de kaas.
|