Vandaag eten we goedkoop:
Gehaktballetjes in tomatensaus ===================== 500 gram gehakt, 1 ei, zout, peper, paneermeel gehaktkruiden naar smaak (peper,zout,cayennepeper,tabasco), 2 eetlepel. olie, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 blik tomatenstukjes op sap met basilicum, peper zout cayennepeper,tabasco
Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er balletjes van.
Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes.
Pel de knoflook. Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika en de gesnipperde knoflook en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft. Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10 minuten stoven. Voeg dan peper,zout cayennepeper tabasco en de balletjes toe, even omscheppen, dan 10 minuten. op een laag pitje laten pruttelen. Je kan er aardappelen bij serveren of brood.
|