Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentengratin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijna een volledige maaltijd.

    Groentengratin Bijgerecht
    =========================

    Voor 4 personen:

    3 teentjes look
    6 middelgrote aardappelen
    boter of olie
    6 tomaten(of Italiaanse)niet te groot
    2 courgetten van 200 gram
    1 potje verse basilicum
    peper en zout100 gram gemalen Emmenthal-kaas


    De dag voordien:

    Pers en pel de look
    Schil de aardappelen en spoel,snij ze in plakken van 3 milimeter dikte.

    Doe flink wat olie in een pan met antikleeflaag.Leg er wat
    aardappelplakjes naast elkaar in en bak ze aan twee kanten,zonder te
    veel te kleuren.Haal uit de pan en bak verder tot alle plakjes gebakken
    zijn.Laat even afkoelen.

    Snijd de ongeschilde courgetten in schuine plakjes van 3 milimeter.

    Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.

    Smelt flink wat boter of olie en roer er de look door.Strijk daar een
    ovenschotel mee in.

    Schik in de schotel dakpansgewijs,een laagje met plakjes courgette,een
    basilicumblaadje op elk plakje courgette,een laagje met plakjes
    tomaat,een laag met plakjes aardappel.

    Herhaal tot alle groenten op zijn.Kruid met peper en zout.Bedruip met
    de lookolie en strooi er de gemalen kaas over.Hou koel.

    De dag zelf:
    Verwarm de oven op 200°C en plaats er de schotel in,laat op korte tijd
    garen en de laatste minuten onder de grill laten kleuren.

    Je kan er lamsfilet bij serveren of lamsbout.

     

    09-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash van lamsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en goedkoop:

    Goulash Van Lamsvlees Hoofdgerecht
    ===========================
    1 dikke spaanse ui
    1 rode en 1 groene paprika
    2 teentjes look
    3 rijpe tomaten
    1 kilogram lamsstoofvlees
    Margarine
    1 eetlepel zachte paprikapoeder
    peper en zout1 koffielepel oregano
    1 laurierblad
    200 gram zachte mosterd
    200 gram tomatenpuree
    2,5 deciliter lamsbouillon
    4 wortels
    2 klontjes suiker(facultatief)
    250 gram champignons
    2,5 deciliter room

    De dag voordien:

    Snij de ui en de paprika's in reepjes.
    Pel de knoflookteentjes en snipper ze.
    Pel de tomaten en snij in repen.
    Snijd de wortels in stukken.
    Reinig de champignons,snijd ze in vier en bak ze in wat margarine,zet koel weg.

    bereiding:

    Bak de stukken vlees in een kookpot met margarine en laat goed
    dichtschroeien.
    Doe er de ui ,look en paprikarepen bij.
    Laat nog ongeveer 15 minuten bakken.

    Doe er de kruiden en de mosterd bij.

    Roer er de tomatenpuree onder de lamsbouillon.voeg samen met de stukken
    tomaat bij het vlees.

    Snij de wortels in stukjes en voeg ze met de klontjes bij de stoofpot
    en laat alles met het deksel op de pot 1 uur sudderen

    De dag zelf:

    Breng terug aan de kook,voeg de champignons zonder het vocht bij de bereiding,.
    Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje
    sudderen.

    Dien warm op ,serveer met rijst of couscous(mag ook met gewone aardappelen)..

     

    08-10-2008 om 11:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen
    olijfolie
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    4 verse tomaten
    1 eetlepel tomatenpuree
    100 gram groene olijven
    1/2 deciliter water
    2,5 deciliter witte wijn
    1 kippenbouillonblokje
    2 eetlepel verse dragon
    peper en zout


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    07-10-2008 om 10:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we goedkoop:

    Gehaktballetjes in tomatensaus
    =====================
    500 gram gehakt,
    1 ei,
    zout, peper,
    paneermeel 
    gehaktkruiden naar smaak (peper,zout,cayennepeper,tabasco),
    2 eetlepel. olie,
    1 rode paprika,
    1 groene paprika,
    1 grote ui, 3 tenen knoflook,
    1 blik tomatenstukjes op sap met basilicum,
    peper zout
    cayennepeper,tabasco


    Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er
    balletjes van.

    Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes.

    Pel de knoflook.
     
    Bereidingswijze: 

    Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit
    de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika
    en de gesnipperde knoflook en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft.
    Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10
    minuten stoven. Voeg dan peper,zout cayennepeper  tabasco en de
    balletjes toe, even omscheppen, dan  10 minuten. op een laag pitje
    laten pruttelen. 
    Je kan er aardappelen bij serveren of brood.

     

    06-10-2008 om 10:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag=smuldag.
    Voor kinderen laat je best de advokaat weg.

    Chocolademousse
    ==============
    180 gram suiker

    250 gram zwarte chocolade

    3 eieren

    1/2 liter opgeklopte room

    4 eetlepels opgeklopte room voor versiering

    1,5 dl advokaat


    .
    Klop  de eierdooiers met de helft van de suiker op tot een stevige
    witte massa

    Smelt ondertussen de chocolade eau bain marie

    Klop de eiwitten goed stijf met de rest van de suiker

    Voeg de eierdooiermengeling bij de chocolade en voeg daarna beetje bij
    beetje het eiwit toe

    Voeg daarna de opgeklopte room toe.

    Doe in een glas of kommetje wat advokaat en doe er de chocolademousse
    op.

    Zet de chocolademousse een nachtje in de koelkast.

    Spuit als versiering de opgeklopte room erop

     

    05-10-2008 om 11:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse knolseldersoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Winterse knolseldersoep
    =======================

    voor 8 personen:

    Een goed stuk soepvlees van 500 gram,
    3 takjes tijm
    3 laurierbladeren
    6 peterseliestengels,
    4 liter water
    1 knolselder,
    1 bos groene selder
    3 preien,
    3 uien,
    peper en zout,
    3 rundsbouillonblokjes,
    1 groentenbouillonblokje
    1 blik voetselder van 800 gram
    Peterselie
    .



    Leg in de soepketel het soepvlees met de tijm,laurier en de
    peterseliestengels en overgiet met water en laat een dik uur koken.

    Bereidingswijze:

    Haal de kruiden en het soepvlees uit de pot.

    Reinig alle groenten(niet het blik voetselder)snij in grove stukken en
    voeg bij de bouillon.

    Laat 3/4 uur koken.Voeg peper en zout toe.

    Mix de soep zeer fijn en voeg alle bouillonblokjes toe.

    Dan de voetselder fijn snijden en bijvoegen.Proef de kruiding.

    Indien de soep te dik is water bijvoegen.

    Serveertips Dien zeer warm op en strooi in elk bord wat peterselie.
     

     

    04-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeewolf met groentenpannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag=visdag

    Zeewolf met zuiders groentenpannetje   
    ==========================

    voor 4 personen:

    venkel:  1 knol
    citroen:  1 
    rode paprika:  1 
    olijfolie 
    zeewolf:  800 gram
    artisjokharten:  1 blik
    grof gemalen zwarte peper 
    zout en  peper 
    groen van dille 


    Verwarm uw oven voor op 190 graden. Droog de vis af, en leg hem in een
    geoliede pan, peper en zout en leg er citroenschijfjes rond. Een beetje
    olijfolie aanbrengen.

    Snij de venkel en de paprika in kleine blokjes, afspoelen, laat de
    harten van de artisjokken uitdruipen, snij ze in fijne kwartjes.

    Zet de vis gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

    Warm een beetje olie in een wok of een grote pan, laat er eerst de
    blokjes paprika in stoven, na enkele minuten doet u de venkel erbij en
    nog een paar minuten later de artisjokharten. Voeg olijfolie tijdens
    het koken bij, peper en zout.

    Eindigen met een beetje gehakte dille.
    De vis met de groentenpan opdienen, afwerken met de gebakken
    citroenschijfjes en dille.

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen.

     

    03-10-2008 om 14:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met uien en Cammembert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een bijgerecht:

    Aardappel-Ui Gratin Met Camembert
    =================================
    voor +/- 6 personen:

    750 g voorgekookte aardappelschijfjes
    4 flinke uien
    20 g boter
    peper, zout
    nootmuskaat
    1 dl melk
    2 dl slagroom
    1 ei
    ± 250 gram camembert

     


    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Uien pellen en in dunne ringen snijden.
    Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.

    Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje
    aardappelplakjes en laagje uiringen leggen.
    Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.

    Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal
    afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken.

    Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en
    camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot
    de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.

    De hoeveelheid is genoeg voor ± 6 personen.

    Bereidingstijd: ± 45 minuten

     

    02-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde dadels met geitenkaas en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een verrassend lekker aperitiefhapje.

    Dadels met geitenkaas
    =====================
    100 gram zachte geitenkaas
    10 dadels
    10 halve walnoten
    .
    GEVULDE DADELS MET GEITENKAAS.

    Snij 100 gram zachte geitenkaas in 10 stukken.
     
    Ontpit 10 dadels en druk een stukje kaas in de opening.

    Druk een halve walnoot in de kaas.

    01-10-2008 om 10:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbak met kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Haal vandaag de wok maar boven.

    Italiaanse Roerbak Met Kalkoen
    ==============================

    voor 4 personen:

    -         400 gram kalkoenfilet, in stukjes

    -         3 eetlepel. olijfolie classico

    -         1 rode paprika in reepjes

    -         1 gele paprika in reepjes

    -         1 zak iglo groentenmix (á 375 gram)

    -         30 gram keurkaas pittige kaas, geraspt
    .
    Bak de kalkoenfilet in een hapjespan of wok al omscheppend in de hete
    olie bruin.

    Bak de paprika’s al omscheppend circa. 3 minuten mee.

    Schep de inhoud van de zak groentenmix erdoor en laat de groenten al
    omscheppend in circa. 7 minuten gaar bakken.

    Serveer de roerbak met de kaas. Lekker met tagliatelle.

     

    30-09-2008 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensschouder alla osso-buco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje vandaag.

    Ossobuco Van Varkensschouder
    ============================

    Voor 4 personen:

    600 g varkensschouder (in blokjes van 5 cm gesneden)
    boter
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    1 wortel (geschild en in stukken gesneden)
    1 stengel witte selder (in stukjes gesneden)
    6 pruimtomaten(roma) (in stukken gesneden)
    2 sjalotten (grof gesneden)
    2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    het sap van een halve citroen
    2 dl kippenbouillon
    2 dl witte wijn
    1 laurierblaadje
    1 bundel platte peterselie (fijngesnipperd)


    .
    1. Bak het vlees rondom mooi bruin in boter en olijfolie half om half.

    2. Voeg wortel, selder, sjalotten en look toe en fruit verder tot de
    groenten glazig worden.

    3. Voeg de tomaten, het citroensap, de wijn, de bouillon en het
    laurierblaadje toe. Laat een uurtje rustig sudderen.

    4. Breng op smaak met peper en zout en strooi er peterselie over.


    Serveer met rijst of tagliatelli.

     

    29-09-2008 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met notenkorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets feestelijk!

    Lamsfilet met notenkorst         Hoofdgerecht
    ===============================

    Voor 4 personen:

    boter
    slagroom:  1 deciliter
    lamsfilet:  800 gram
    Gorgonzola:100 gram
    gemengde noten:  150 gram
    ei:  1
    peper en zout
    walnootpitten


    De dag voordien,

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Stamp de noten fijn(kan ook in de keukenmachine,maar het mag geen bloem
    worden).

    Kluts het eiwit met een vork en kruid met peper en zout. Haal de
    lamsfilets door het eiwit en vervolgens door de noten. Zorg ervoor dat
    ze rondom bedekt worden. Leg ze in een beboterde schaal.

    Ontdoe de kaas van de korst en snijd hem in blokjes. Giet de room in
    een steelpan en voeg de kaas en de grofgehakte walnootpitten toe. Breng
    op smaak met peper en een weinig zout. Laat even op het vuur staan, tot
    de kaas is gesmolten.

    De dag zelf: 

    Laat de filets een minuut of 15 (naar smaak) bakken in de oven.  Snijd
    de filets in dunne reepjes en dien op met gebakken krieltjes en salade
    of bladgroente.

     

    28-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen stroganoff.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk,lekker en vlug klaar.

    Kalkoen Stroganoff
    ==================

               Voor 4 personen:

    -         600 gram kalkoenfilet

    -         3 eetl. zonnebloemolie                 ofolijfolie

    -         zout

    -         versgemalen peper

    -         2 tomaten

    -         1 ui

    -         125 ml zure room

    -         sap van 1 citroen

    -         ½ theel. mosterd

    -         2 eetl. tomatenpuree

    -         1 eetl. cognac

    -         200 gram champignons

    -         25 gram boter

    -         2 zure augurken

    -         2 eetl. gehakte peterselie


    .
    Snijd de kalkoenfilets in blokjes.
     
    Verhit de olie en bak het vlees hierin in 3 minuten goudbruin. Laat het
    10 minuten zachtjes garen.

    Schep het uit de pan, strooi er peper en zout over.

    Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en
    snijd ze in stukjes.

    Pel de ui en snipper deze.

    Voeg de zure room, citroensap, mosterd, tomatenpuree en cognac bij het
    braadvet.

    Roer de tomaten en ui erdoor en kook het geheel zachtjes 2 minuten.

    Borstel de champignons, verdeel ze in plakjes en bak ze kort in de
    boter. Voeg ze samen met de gesnipperde augurk bij de saus.

    Schep de kalkoenstukjes terug door de saus en verwarm goed. Bestrooi
    het gerecht met peterselie. Serveer er rijst of aardappelpuree bij.

     

    27-09-2008 om 15:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis-spinazie ovenschoteltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Vis-Spinazie Ovenschoteltje
    ===========================
    ingrediënten voor 4 personen:
     
    500 gr vis in stukjes -
    350 gr spinazie -
    1 teentje knoflook-
    olijfolie -
    150 gr roomkaas -
    2dl roomculinair -
    zout en peper -


    voorbereiding

    Doe de roomkaas en de room in een pannetje, smelt dit langzaam, zodat
    er een licht gebonden saus ontstaat. Breng dit op smaak met zout en
    peper.

    Bereidingswijze -
    Roerbak de spinazie samen met de knoflook
    in een klein beetje olijfolie ,kruiden met peper en zout en laat dit vervolgens goed uitlekken.

    Kruid de vis met peper en zout.

    Neem een ovenschaal doe hierin de helft van het spinaziemengsel, dan de
    helft van de vis herhaal deze lagen nog een keer en dek het geheel af
    met de kruidenroomsaus.

    Verwarm het geheel 20 minuten in een oven van 200 graden en zet even onder de grill.
    Serveertips:serveren met pasta of puree

     

    26-09-2008 om 12:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekrolletjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn kinderenen kleinkinderen vinden het nog altijd overheerlijk.

    Lekkerbekrolletjes
    ==================
    8 plakken.Goede gekookte ham
    8 plakken. belegen gouda
    6-3/4 sjalotten
    Peterselie
    250 gram champignons
    1 klein blikje tomatenpuree
    3 deciliter melk
    100 g Instant roux van Maizena
    peper en zout
    Wat paneermeel
    Broodmaaltijd
    .
    De fijngesnipperde sjalotten laten bakken in 100 gram boter,dan de in
    plakken gesneden champignons toevoegennog 5 minuten. laten stoven.
    Intussen de bechamelsaus maken met de melk en de instant roux van
    Maizena.Daarbij de tomatenpuree voegen.Bijkruiden indien nodig.
    1/3 van de saus bij de champignons voegen.
    Leg een snede ham op tafel,daarop een snede kaas en wat van de
    champignonsaus.Oprollen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
    Daarna bedekken met de rest van de saus.
    Bestrooien met paneermeel en klontjes boter.
    In een voorverwarmde oven 20 minuten.laten bakken.
    Serveer met brood.

     

    25-09-2008 om 09:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djuvedje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Djuvedje Kroatisch Hoofdgerecht
    ===============================

    voor 5 à 6 personen:

    600 gram varkensstoofvlees
    750 gram lamsstoofvlees
    1-1/2 tot 2 uien
    2 eetlepel spekvet of reuzel
    1 groene paprika
    1/2 rode paprika
    1/2 gele paprika
    150 gram sperziebonen
    175 gram worteltjes
    1 blik gepelde tomaten tomaten
    1 blik tomatenblokjes met basilicum
    150 gram doperwtjes(diepvries)
    3-1/2 deciliter bouillon (of half
    bouillon/half tomatensap)
    .
    De dag voordien,

    Het vlees  in de reuzel langs alle kanten mooi bruin bakken.Een half
    uurtje zacht laten garen.De in ringen gesneden uien toevoegen.De
    tomaten in stukken snijden.Voeg bij de stoofschotel.De paprika's
    ontpitten en in blokjes snijden en ook toevoegen,alsook de sperziebonen
    en de worteltjes.Voeg de doperwtjes toe.Alles goed door elkaar roeren
    en overgieten met de bouillon,of half/half mengsel..
    Op een zacht vuur of in een matige oven 1/2 tot 3/4 uur laten
    pruttelen.Het gerecht mag vooral niet te gaar zijn,daar de smaken van
    de verschillende groenten duidelijk te onderscheiden moet zijn.

    De dag zelf:
    De schotel terug opwarmen en opdienen

    Djuvedje wordt in Kroatie gegeten met brood.Men kan er ook pilafrijst
    of gekookte aardappelen bijgeven.

     


     

    24-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne met lamsgehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets zuiders:

    Chili con carne met lamsgehakt
    ==============================

    voor 4 personen:

    500 gram lamsgehakt -
    50 gram boter of 5 eetlepel olie -
    1 ui (fijn gesnipperd) -
    3 à 4 tomaten (ontpit en ontveld en in stukjes) -
    2 tenen knoflook (uit de knijper- -
    zout, peper -
    1 eetlepel paprikapoeder -
    1/2 theelepel lepel chilipoeder -
    mespunt karwijzaadpoeder -
    1 theelepel lepel donkerbruine basterdsuiker - -
    1 blik bruine bonen

     


    Verhit de boter of olie in een stoofpan en fruit hierin de ui en
    tomaten 10 minuten.

    Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak al roerend 10 minuten tot het
    gehakt korrelig is.

    Voeg zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, karwijzaadpoeder en
    basterdsuiker toe en meng goed.

    Laat nog 1 minuten doorgaren en voeg dan de bruine bonen met vocht
    erbij.

    Alles mengen en deksel op de pan en alles aan de kook brengen.

    Laat nog even in de gesloten pan zacht doorkoken
     
    Serveertips:  -meteen serveren met stokbrood 

     


     

    23-09-2008 om 13:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in 't groen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker van bij ons:

    Paling in het groen   goed
    ==========================
    1 kilogram paling (diepvries)
    35 gram kervel
    1 1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 1/2 takjes citroenmelisse
    15 blaadjes munt
    1 bakje waterkers
    35 gram spinazie
    35 gram zuring
    1 eetlepel koriander(fijngemaakt)
    4 sjalotten
    3 deciliter wijn (wit/droog)
    100 gram boter (bakboter)

    2 citroenen
    peper
    zout

    .
    Laat in een kookpot een klont boter smelten,doe er de gesnipperde
    sjalotjes bij.Laat even op het vuur en doe er alle kruiden bij en kruid
    met peper en zout.Laat 10 minuten stoven en voeg het citroensap bij en
    mix alles zeer fijn.
    Dep de paling goed droog .
    Laat in een andere pan wat boter smelten en voeg de paling toe.Bak kort
    maar hevig en strooi peper en zout.Voeg de wijn toe en laat 15 minuten
    koken.
    Voeg de paling bij de groenten,bijkruiden indien nodig.
    Opdienen met frietjes.
    Kan ook bij brood.

     

    22-09-2008 om 11:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots à la Bourgignonne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag mag het feestelijk zijn.

    Wijngaardslakken Uit Bourgogne

    Escargots à la Bourguignonne

    Voor 4 personen
    24 slakken -
    175 g boter -
    15 g peterselie -
    8 g knoflook -
    8 g zout -
    15 gram sjalotjes -
    peper .

    Laat de slakken, als ze uit blik zijn, uitlekken. Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotjes fijn. Roer de boter zacht en vermeng ze goed met peterselie, sjalot en knoflook. Voeg ook het zout toe en wat peper. Leg de slakken in hun huisjes en vul deze verder op met de kruidenboter. Warm ze in een oven van 160 graden C. op.

    Geef er stokbrood bij.

    21-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met kaaskoekjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere preisoep voor de zondag:

    Preisoep met kaaskoekjes
    ========================

    voor 4 personen:

    Voor de bouillon:

    1 stuk soepvlees
    4 preibladeren(groen)
    2 laurierblaadjes
    2 takjes tijm
    5 perterseliestengels

     500 gram gesneden preiwit in stukken
    - 2 aardappelen
    - 1 ui gesnipperd 
    - 1 eetlepel. boter
    - peper en zout
    2 groentenbouillonblokjes

    Voor de kaaskoekjes
    - 1 sneetje gekookte ham
    - 6 eetlepel. geraspte emmenthaler
    - 1 snuifje paprika 

     


    Voorbereiding:

    Trek een bouillon van soepvlees,4 preibladeren,2laurierblaadjes,2 takjes tijm en 5 peterseliestengels.
    Laat een uurtje tegen de kook aan sudderen.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

    Bereiding (20 minuten.)

    Verwarm de boter in een kookpot en stoof er al roerend de gesnipperde
    ui in.


    Voeg de prei toe en roer om. Leng aan met 1 liter water en voeg de
    aardappelstukjes toe. Dek af en laat 15 minuten. koken.
    Doe er de bouillonblokjes bij.


    Mix de soep fijn en leng indien nodig aan met wat water. Breng op smaak
    met
    peper en zout.


    Intussen bereidt u de kaaskoekjes. Snij de ham in zeer kleine stukjes(keukenrobot).
    Meng met de
    gemalen kaas en voeg een snuifje paprika toe.


    Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes van dat mengsel (3 à 4
    centimeter doorsnede).
    Bak 5 à 6 minuten. onder de grill. Laat even afkoelen en maak
    voorzichtig los van de
    folie.

    Afwerking

    Schep de soep in de borden en leg er telkens 2 kaaskoekjes in.

     

    20-09-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!