Vandaag iets zuiders:
Chili con carne met lamsgehakt ==============================
voor 4 personen:
500 gram lamsgehakt - 50 gram boter of 5 eetlepel olie - 1 ui (fijn gesnipperd) - 3 à 4 tomaten (ontpit en ontveld en in stukjes) - 2 tenen knoflook (uit de knijper- - zout, peper - 1 eetlepel paprikapoeder - 1/2 theelepel lepel chilipoeder - mespunt karwijzaadpoeder - 1 theelepel lepel donkerbruine basterdsuiker - - 1 blik bruine bonen
Verhit de boter of olie in een stoofpan en fruit hierin de ui en tomaten 10 minuten.
Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak al roerend 10 minuten tot het gehakt korrelig is.
Voeg zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, karwijzaadpoeder en basterdsuiker toe en meng goed.
Laat nog 1 minuten doorgaren en voeg dan de bruine bonen met vocht erbij.
Alles mengen en deksel op de pan en alles aan de kook brengen.
Laat nog even in de gesloten pan zacht doorkoken Serveertips: -meteen serveren met stokbrood
|