Lekker en goedkoop:
Goulash Van Lamsvlees Hoofdgerecht =========================== 1 dikke spaanse ui 1 rode en 1 groene paprika 2 teentjes look 3 rijpe tomaten 1 kilogram lamsstoofvlees Margarine 1 eetlepel zachte paprikapoeder peper en zout1 koffielepel oregano 1 laurierblad 200 gram zachte mosterd 200 gram tomatenpuree 2,5 deciliter lamsbouillon 4 wortels 2 klontjes suiker(facultatief) 250 gram champignons 2,5 deciliter room
De dag voordien:
Snij de ui en de paprika's in reepjes. Pel de knoflookteentjes en snipper ze. Pel de tomaten en snij in repen. Snijd de wortels in stukken. Reinig de champignons,snijd ze in vier en bak ze in wat margarine,zet koel weg.
bereiding:
Bak de stukken vlees in een kookpot met margarine en laat goed dichtschroeien. Doe er de ui ,look en paprikarepen bij. Laat nog ongeveer 15 minuten bakken.
Doe er de kruiden en de mosterd bij.
Roer er de tomatenpuree onder de lamsbouillon.voeg samen met de stukken tomaat bij het vlees.
Snij de wortels in stukjes en voeg ze met de klontjes bij de stoofpot en laat alles met het deksel op de pot 1 uur sudderen
De dag zelf:
Breng terug aan de kook,voeg de champignons zonder het vocht bij de bereiding,. Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Dien warm op ,serveer met rijst of couscous(mag ook met gewone aardappelen)..
|