Bijna een volledige maaltijd.
Groentengratin Bijgerecht =========================
Voor 4 personen:
3 teentjes look 6 middelgrote aardappelen boter of olie 6 tomaten(of Italiaanse)niet te groot 2 courgetten van 200 gram 1 potje verse basilicum peper en zout100 gram gemalen Emmenthal-kaas
De dag voordien:
Pers en pel de look Schil de aardappelen en spoel,snij ze in plakken van 3 milimeter dikte.
Doe flink wat olie in een pan met antikleeflaag.Leg er wat aardappelplakjes naast elkaar in en bak ze aan twee kanten,zonder te veel te kleuren.Haal uit de pan en bak verder tot alle plakjes gebakken zijn.Laat even afkoelen.
Snijd de ongeschilde courgetten in schuine plakjes van 3 milimeter.
Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Smelt flink wat boter of olie en roer er de look door.Strijk daar een ovenschotel mee in.
Schik in de schotel dakpansgewijs,een laagje met plakjes courgette,een basilicumblaadje op elk plakje courgette,een laagje met plakjes tomaat,een laag met plakjes aardappel.
Herhaal tot alle groenten op zijn.Kruid met peper en zout.Bedruip met de lookolie en strooi er de gemalen kaas over.Hou koel.
De dag zelf: Verwarm de oven op 200°C en plaats er de schotel in,laat op korte tijd garen en de laatste minuten onder de grill laten kleuren.
Je kan er lamsfilet bij serveren of lamsbout.
|