Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met uien en Cammembert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een bijgerecht:

    Aardappel-Ui Gratin Met Camembert
    =================================
    voor +/- 6 personen:

    750 g voorgekookte aardappelschijfjes
    4 flinke uien
    20 g boter
    peper, zout
    nootmuskaat
    1 dl melk
    2 dl slagroom
    1 ei
    ± 250 gram camembert

     


    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Uien pellen en in dunne ringen snijden.
    Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.

    Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje
    aardappelplakjes en laagje uiringen leggen.
    Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.

    Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal
    afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken.

    Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en
    camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot
    de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.

    De hoeveelheid is genoeg voor ± 6 personen.

    Bereidingstijd: ± 45 minuten

     

    02-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde dadels met geitenkaas en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een verrassend lekker aperitiefhapje.

    Dadels met geitenkaas
    =====================
    100 gram zachte geitenkaas
    10 dadels
    10 halve walnoten
    .
    GEVULDE DADELS MET GEITENKAAS.

    Snij 100 gram zachte geitenkaas in 10 stukken.
     
    Ontpit 10 dadels en druk een stukje kaas in de opening.

    Druk een halve walnoot in de kaas.

    01-10-2008 om 10:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse roerbak met kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Haal vandaag de wok maar boven.

    Italiaanse Roerbak Met Kalkoen
    ==============================

    voor 4 personen:

    -         400 gram kalkoenfilet, in stukjes

    -         3 eetlepel. olijfolie classico

    -         1 rode paprika in reepjes

    -         1 gele paprika in reepjes

    -         1 zak iglo groentenmix (á 375 gram)

    -         30 gram keurkaas pittige kaas, geraspt
    .
    Bak de kalkoenfilet in een hapjespan of wok al omscheppend in de hete
    olie bruin.

    Bak de paprika’s al omscheppend circa. 3 minuten mee.

    Schep de inhoud van de zak groentenmix erdoor en laat de groenten al
    omscheppend in circa. 7 minuten gaar bakken.

    Serveer de roerbak met de kaas. Lekker met tagliatelle.

     

    30-09-2008 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensschouder alla osso-buco
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje vandaag.

    Ossobuco Van Varkensschouder
    ============================

    Voor 4 personen:

    600 g varkensschouder (in blokjes van 5 cm gesneden)
    boter
    2 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    1 wortel (geschild en in stukken gesneden)
    1 stengel witte selder (in stukjes gesneden)
    6 pruimtomaten(roma) (in stukken gesneden)
    2 sjalotten (grof gesneden)
    2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    het sap van een halve citroen
    2 dl kippenbouillon
    2 dl witte wijn
    1 laurierblaadje
    1 bundel platte peterselie (fijngesnipperd)


    .
    1. Bak het vlees rondom mooi bruin in boter en olijfolie half om half.

    2. Voeg wortel, selder, sjalotten en look toe en fruit verder tot de
    groenten glazig worden.

    3. Voeg de tomaten, het citroensap, de wijn, de bouillon en het
    laurierblaadje toe. Laat een uurtje rustig sudderen.

    4. Breng op smaak met peper en zout en strooi er peterselie over.


    Serveer met rijst of tagliatelli.

     

    29-09-2008 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met notenkorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets feestelijk!

    Lamsfilet met notenkorst         Hoofdgerecht
    ===============================

    Voor 4 personen:

    boter
    slagroom:  1 deciliter
    lamsfilet:  800 gram
    Gorgonzola:100 gram
    gemengde noten:  150 gram
    ei:  1
    peper en zout
    walnootpitten


    De dag voordien,

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Stamp de noten fijn(kan ook in de keukenmachine,maar het mag geen bloem
    worden).

    Kluts het eiwit met een vork en kruid met peper en zout. Haal de
    lamsfilets door het eiwit en vervolgens door de noten. Zorg ervoor dat
    ze rondom bedekt worden. Leg ze in een beboterde schaal.

    Ontdoe de kaas van de korst en snijd hem in blokjes. Giet de room in
    een steelpan en voeg de kaas en de grofgehakte walnootpitten toe. Breng
    op smaak met peper en een weinig zout. Laat even op het vuur staan, tot
    de kaas is gesmolten.

    De dag zelf: 

    Laat de filets een minuut of 15 (naar smaak) bakken in de oven.  Snijd
    de filets in dunne reepjes en dien op met gebakken krieltjes en salade
    of bladgroente.

     

    28-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen stroganoff.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk,lekker en vlug klaar.

    Kalkoen Stroganoff
    ==================

               Voor 4 personen:

    -         600 gram kalkoenfilet

    -         3 eetl. zonnebloemolie                 ofolijfolie

    -         zout

    -         versgemalen peper

    -         2 tomaten

    -         1 ui

    -         125 ml zure room

    -         sap van 1 citroen

    -         ½ theel. mosterd

    -         2 eetl. tomatenpuree

    -         1 eetl. cognac

    -         200 gram champignons

    -         25 gram boter

    -         2 zure augurken

    -         2 eetl. gehakte peterselie


    .
    Snijd de kalkoenfilets in blokjes.
     
    Verhit de olie en bak het vlees hierin in 3 minuten goudbruin. Laat het
    10 minuten zachtjes garen.

    Schep het uit de pan, strooi er peper en zout over.

    Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en
    snijd ze in stukjes.

    Pel de ui en snipper deze.

    Voeg de zure room, citroensap, mosterd, tomatenpuree en cognac bij het
    braadvet.

    Roer de tomaten en ui erdoor en kook het geheel zachtjes 2 minuten.

    Borstel de champignons, verdeel ze in plakjes en bak ze kort in de
    boter. Voeg ze samen met de gesnipperde augurk bij de saus.

    Schep de kalkoenstukjes terug door de saus en verwarm goed. Bestrooi
    het gerecht met peterselie. Serveer er rijst of aardappelpuree bij.

     

    27-09-2008 om 15:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis-spinazie ovenschoteltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Vis-Spinazie Ovenschoteltje
    ===========================
    ingrediënten voor 4 personen:
     
    500 gr vis in stukjes -
    350 gr spinazie -
    1 teentje knoflook-
    olijfolie -
    150 gr roomkaas -
    2dl roomculinair -
    zout en peper -


    voorbereiding

    Doe de roomkaas en de room in een pannetje, smelt dit langzaam, zodat
    er een licht gebonden saus ontstaat. Breng dit op smaak met zout en
    peper.

    Bereidingswijze -
    Roerbak de spinazie samen met de knoflook
    in een klein beetje olijfolie ,kruiden met peper en zout en laat dit vervolgens goed uitlekken.

    Kruid de vis met peper en zout.

    Neem een ovenschaal doe hierin de helft van het spinaziemengsel, dan de
    helft van de vis herhaal deze lagen nog een keer en dek het geheel af
    met de kruidenroomsaus.

    Verwarm het geheel 20 minuten in een oven van 200 graden en zet even onder de grill.
    Serveertips:serveren met pasta of puree

     

    26-09-2008 om 12:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekrolletjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn kinderenen kleinkinderen vinden het nog altijd overheerlijk.

    Lekkerbekrolletjes
    ==================
    8 plakken.Goede gekookte ham
    8 plakken. belegen gouda
    6-3/4 sjalotten
    Peterselie
    250 gram champignons
    1 klein blikje tomatenpuree
    3 deciliter melk
    100 g Instant roux van Maizena
    peper en zout
    Wat paneermeel
    Broodmaaltijd
    .
    De fijngesnipperde sjalotten laten bakken in 100 gram boter,dan de in
    plakken gesneden champignons toevoegennog 5 minuten. laten stoven.
    Intussen de bechamelsaus maken met de melk en de instant roux van
    Maizena.Daarbij de tomatenpuree voegen.Bijkruiden indien nodig.
    1/3 van de saus bij de champignons voegen.
    Leg een snede ham op tafel,daarop een snede kaas en wat van de
    champignonsaus.Oprollen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen.
    Daarna bedekken met de rest van de saus.
    Bestrooien met paneermeel en klontjes boter.
    In een voorverwarmde oven 20 minuten.laten bakken.
    Serveer met brood.

     

    25-09-2008 om 09:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djuvedje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Djuvedje Kroatisch Hoofdgerecht
    ===============================

    voor 5 à 6 personen:

    600 gram varkensstoofvlees
    750 gram lamsstoofvlees
    1-1/2 tot 2 uien
    2 eetlepel spekvet of reuzel
    1 groene paprika
    1/2 rode paprika
    1/2 gele paprika
    150 gram sperziebonen
    175 gram worteltjes
    1 blik gepelde tomaten tomaten
    1 blik tomatenblokjes met basilicum
    150 gram doperwtjes(diepvries)
    3-1/2 deciliter bouillon (of half
    bouillon/half tomatensap)
    .
    De dag voordien,

    Het vlees  in de reuzel langs alle kanten mooi bruin bakken.Een half
    uurtje zacht laten garen.De in ringen gesneden uien toevoegen.De
    tomaten in stukken snijden.Voeg bij de stoofschotel.De paprika's
    ontpitten en in blokjes snijden en ook toevoegen,alsook de sperziebonen
    en de worteltjes.Voeg de doperwtjes toe.Alles goed door elkaar roeren
    en overgieten met de bouillon,of half/half mengsel..
    Op een zacht vuur of in een matige oven 1/2 tot 3/4 uur laten
    pruttelen.Het gerecht mag vooral niet te gaar zijn,daar de smaken van
    de verschillende groenten duidelijk te onderscheiden moet zijn.

    De dag zelf:
    De schotel terug opwarmen en opdienen

    Djuvedje wordt in Kroatie gegeten met brood.Men kan er ook pilafrijst
    of gekookte aardappelen bijgeven.

     


     

    24-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne met lamsgehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets zuiders:

    Chili con carne met lamsgehakt
    ==============================

    voor 4 personen:

    500 gram lamsgehakt -
    50 gram boter of 5 eetlepel olie -
    1 ui (fijn gesnipperd) -
    3 à 4 tomaten (ontpit en ontveld en in stukjes) -
    2 tenen knoflook (uit de knijper- -
    zout, peper -
    1 eetlepel paprikapoeder -
    1/2 theelepel lepel chilipoeder -
    mespunt karwijzaadpoeder -
    1 theelepel lepel donkerbruine basterdsuiker - -
    1 blik bruine bonen

     


    Verhit de boter of olie in een stoofpan en fruit hierin de ui en
    tomaten 10 minuten.

    Voeg het gehakt en de knoflook toe en bak al roerend 10 minuten tot het
    gehakt korrelig is.

    Voeg zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder, karwijzaadpoeder en
    basterdsuiker toe en meng goed.

    Laat nog 1 minuten doorgaren en voeg dan de bruine bonen met vocht
    erbij.

    Alles mengen en deksel op de pan en alles aan de kook brengen.

    Laat nog even in de gesloten pan zacht doorkoken
     
    Serveertips:  -meteen serveren met stokbrood 

     


     

    23-09-2008 om 13:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in 't groen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker van bij ons:

    Paling in het groen   goed
    ==========================
    1 kilogram paling (diepvries)
    35 gram kervel
    1 1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 1/2 takjes citroenmelisse
    15 blaadjes munt
    1 bakje waterkers
    35 gram spinazie
    35 gram zuring
    1 eetlepel koriander(fijngemaakt)
    4 sjalotten
    3 deciliter wijn (wit/droog)
    100 gram boter (bakboter)

    2 citroenen
    peper
    zout

    .
    Laat in een kookpot een klont boter smelten,doe er de gesnipperde
    sjalotjes bij.Laat even op het vuur en doe er alle kruiden bij en kruid
    met peper en zout.Laat 10 minuten stoven en voeg het citroensap bij en
    mix alles zeer fijn.
    Dep de paling goed droog .
    Laat in een andere pan wat boter smelten en voeg de paling toe.Bak kort
    maar hevig en strooi peper en zout.Voeg de wijn toe en laat 15 minuten
    koken.
    Voeg de paling bij de groenten,bijkruiden indien nodig.
    Opdienen met frietjes.
    Kan ook bij brood.

     

    22-09-2008 om 11:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots à la Bourgignonne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag mag het feestelijk zijn.

    Wijngaardslakken Uit Bourgogne

    Escargots à la Bourguignonne

    Voor 4 personen
    24 slakken -
    175 g boter -
    15 g peterselie -
    8 g knoflook -
    8 g zout -
    15 gram sjalotjes -
    peper .

    Laat de slakken, als ze uit blik zijn, uitlekken. Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotjes fijn. Roer de boter zacht en vermeng ze goed met peterselie, sjalot en knoflook. Voeg ook het zout toe en wat peper. Leg de slakken in hun huisjes en vul deze verder op met de kruidenboter. Warm ze in een oven van 160 graden C. op.

    Geef er stokbrood bij.

    21-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met kaaskoekjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere preisoep voor de zondag:

    Preisoep met kaaskoekjes
    ========================

    voor 4 personen:

    Voor de bouillon:

    1 stuk soepvlees
    4 preibladeren(groen)
    2 laurierblaadjes
    2 takjes tijm
    5 perterseliestengels

     500 gram gesneden preiwit in stukken
    - 2 aardappelen
    - 1 ui gesnipperd 
    - 1 eetlepel. boter
    - peper en zout
    2 groentenbouillonblokjes

    Voor de kaaskoekjes
    - 1 sneetje gekookte ham
    - 6 eetlepel. geraspte emmenthaler
    - 1 snuifje paprika 

     


    Voorbereiding:

    Trek een bouillon van soepvlees,4 preibladeren,2laurierblaadjes,2 takjes tijm en 5 peterseliestengels.
    Laat een uurtje tegen de kook aan sudderen.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

    Bereiding (20 minuten.)

    Verwarm de boter in een kookpot en stoof er al roerend de gesnipperde
    ui in.


    Voeg de prei toe en roer om. Leng aan met 1 liter water en voeg de
    aardappelstukjes toe. Dek af en laat 15 minuten. koken.
    Doe er de bouillonblokjes bij.


    Mix de soep fijn en leng indien nodig aan met wat water. Breng op smaak
    met
    peper en zout.


    Intussen bereidt u de kaaskoekjes. Snij de ham in zeer kleine stukjes(keukenrobot).
    Meng met de
    gemalen kaas en voeg een snuifje paprika toe.


    Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes van dat mengsel (3 à 4
    centimeter doorsnede).
    Bak 5 à 6 minuten. onder de grill. Laat even afkoelen en maak
    voorzichtig los van de
    folie.

    Afwerking

    Schep de soep in de borden en leg er telkens 2 kaaskoekjes in.

     

    20-09-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag= visdag!

    Kabeljauw Uit De Oven wat Heeft U Nodig
    =======================================

    voor 2 personen:

    1 ui
    1 teentje knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    1 vleestomaat
    10 blaadjes basilicum
    knoflookolie
    300 g kabeljauwfilet 75ml droge witte Huiswijn (Super)
    eetlepel kappertjes
    zout
    versgemalen peper
    aluminiumfolie

     

    Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C)
    Pel 1 ui en snij deze in ringen
    Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
    Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
    Hak 10 blaadjes basilicum grof

    Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel
    ze over de bodem van een ovenschaal

    Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
    Schenk 75ml droge witte wijn  en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1
    eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
    Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
    Stoof de vis in de oven circa. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in circa.13 minuten verder gaar.
    Dien op met puree.

    19-09-2008 om 12:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met dragon-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel verassend en speciaal en niet moeilijk.

    Home Cookin Chapter: Kip

    Kip met dragon-mosterdsaus      Hoofdgerecht
    ============================================
    Voor 4 personen:

    * olie en boter om te bakken.
    * 4 enkele kipfilets (beetje dikke).
    * 4 sjalotjes, gesnipperd.
    * 4 plakken mosterdkaas.
    * 8 plakken Parmaham.
    * 1 deciliter. droge witte wijn.
    * 5 deciliter. kippenbouillon.
    * 2 deciliter. room (halfvet).
    * 3 flinke eetlepels dijonmosterd.
    * zout en peper.
    * verse dragon (indien niet verkrijgbaar dan gedroogd).
    .
    Snijd de kipfilets over de lengte open zodat ze gevuld kunnen worden.
    Strooi wat verse dragon aan de binnenkant en leg daar overheen een plak
    mosterdkaas (opgevouwen in drieën). Vouw de kipfilet weer dicht.

    Leg twee plakken Parmaham overlappend naast elkaar en rol de kipfilet hier
    stevig in op. 

    Bereidingswijze:  Laat de olie en boter samen in de pan op temperatuur
    komen. Leg de kipfilets in de pan en laat ze kort op hoog vuur aan
    beide kanten dichtschroeien (let op: de Parmaham kan redelijk snel
    aanbranden). Draai daarna het vuur laag en laat de kipfilets langzaam
    gaar worden. Ondertussen wel regelmatig draaien met een tang (geen
    vork, want dan loopt de kaas eruit).

    Doe ondertussen in een andere pan
    wat olie en fruit hierin de sjalotjes. Als deze glazig worden voeg je
    de wijn toe en laat dit wat inkoken. Giet dan de bouillon erbij en laat
    dit ongeveer 5-10 minuten koken. Voeg hierna de room toe en
    laat het geheel nog 5 minuten inkoken (indikken).
    Roer vervolgens de
    mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Indien
    de saus te dun is, kun je deze dikker maken met een sausbinder.
    Strooi op het laatst de dragon door de saus om te voorkomen dat deze
    verkleurt. De kip uit de pan halen en de saus ernaast scheppen. 

     

    18-09-2008 om 11:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje met Tripel Abdijbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker stoofpotje.

    Lamsstoofpot met Tripel-abdijbier.
    ==================================
    Voor 4 personen:

    1 kg lamsschouder in blokjes
    50 g margarine
    1 ui in ringen gesneden
    1 fijngesnipperd knoflookteentje
    250 g champignons
    2 wortelen(in blokjes)
    3 stengels stoofselder(in reepjes)
    1 blik Gepelde Tomaten(in stukjes)
    1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°(of andere blonde tripel)
    1 laurierblad
    een mespunt gedroogde tijm
    Sauzenbinder voor donkere sauzen
    zout en peper
    1 koffielepel vloeibare honing
    1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
    een handvol gehakte peterselie


    .
    Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan.

    Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees
    opnieuw in de pan.

    Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees.

    Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing.

    Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.

    Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees
    gaar is mee in de stoofpot.

    Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de gul met
    peterselie.

    Lekker met verse aardappeltjes,puree of pasta.

     

    17-09-2008 om 10:12 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat-kaastaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht,misschien niet zo geschikt voor kinderen.

    Advokaattaart
    =============
    175 gram Petit beurre koekjes
    125gram gesmolten boter
    500 gram mascarpone
    10 eetlepels bloemsuiker 
    2,5 dl.  advokaat
    7 blaadjes gelatine
    1/2 liter slagroom 40°
    6 eetlepels water


    .
    De dag voordien:

    Verkruimel de koekjes in de keukenrobot en roer er de gesmolten boter
    door.
    Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee
    van 20 centimeter.Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan
    en zet de vorm in de koelkast

    De dag zelf:
     
    Roer de mascarpone zacht & luchtig met de suiker en de advokaat

    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water

    Klop de slagroom stijf

    Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine
    er in op

    Klop het door het mascarpone mengsel en spatel de opgeklopte slagroom
    er door

    Vul de vorm ermee en laat de taart in circa 3 uur opstijven.

     

    16-09-2008 om 12:13 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met tomaten,champignons en rijst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overschotjesdag
    Kip met tomaten en champignons.
    =======================

    Voor 2 personen:

    200 gram kipfilet(overschot van een gebraden kip)
    300 gr gekookte rijst(overschot van Chinees)
    1 blik gepelde tomaten(in stukken)
    1 blik champignons uitgelekt (of verse)
    1 ui (gesnipperd)
    2 teentjes look(gesnipperd)
    2 eetlepels olie


    Snijd de kip in kleine stukjes .
    Doe in een kookpan de olie en laat er de ui glazig in worden,doe dan de look erbij en de tomaten.
    Laat 10 minuutjes stoven en doe er dan de champignons en de kip bij.Laat nog eens doorkoken en klaar.
    (Als je verse champignons gebruikt,stoof ze dan eerst op in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven,zeef ze dan en voeg ze bij de tomatensaus)
    Warm de rijst op en eet smakelijk!
    (kan ook met pasta)

    15-09-2008 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout charcutière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat feestelijker.

    Lamsbout Charcutiere Hoofdgerecht
    =================================
    1 lamsbout
    8 tomaten(kan ook gepelde tomaten uit blik)
    4 soeplepels fijne augurkjes (uit bokaaltje)
    4 soeplepels fijne zure uitjes (uit bokaaltje)
    4 teentjes knoflook (gesnipperd)
    2 soeplepels kappertjes
    Olijfolie
    2 takjes tijm 
    2 blaadjes laurier
    Wat water indien nodig
    2 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Laat de lamsbout in een grote pot mooi bruin aanbakken.

    Kruid met peper en zout, en schik er de gepelde,ontpitte en in vieren
    gesneden tomaten rond.

    Voeg indien nodig wat water toe.Laat ongeveer 30 minuten bakken,deksel
    op de pan.

    De dag zelf:

    Warm de pot terug op.
    Voeg daarna de augurken,zilveruitjes,gehakte look tijm en laurier
    toe,en laat nog een kwartier verder garen.

    Bestrooi met de peterselie.

    Dien op met aardappelen naar keuze.

        Zéér lekker !!

     

    14-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met paprika en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel simpel:Spaghetti.

    Spaghetti
    =============================
    1/2 kilogram lamsgehakt
    olijfolie
    1 ui(fijngesnipperd)
    2 teentjes look(fijngesnipperd)
    1 blik tomatenblokjes met kruiden
    250 gram champignons(in 4 gesneden)
    250 gram rode paprikas(in blokjes)
    100 gram sluimererwten
    1 winterwortel(in blokjes)
    1blokje kruidenbouillon(Bouquette)met look en peterselie
    Verse kruiden:rozemarijn,tijm,oregano en veel peterselie
    250 gram pasta naar believen
    .
    Smelt wat boter in een pan en voeg de fijngesnipperde ui toe,laat
    smoren maar niet kleuren,dan de look erbij.Doe dan het lamsgehakt er
    bij en laat rul bakken,doe er het blik tomatenblokjes bij,de
    sluimererwten de kruiden,het bouillonblokje,de wortel en de paprikas en
    laat 10 minuten stoven.Doe er dan de champignons bij en laat nog 5
    minuten stoven,doe er als laatste de peterselie bij en dien op met
    spaghetti of een andere pasta.

     

    13-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!