Vandaag een lekker nagerecht,misschien niet zo geschikt voor kinderen.
Advokaattaart ============= 175 gram Petit beurre koekjes 125gram gesmolten boter 500 gram mascarpone 10 eetlepels bloemsuiker 2,5 dl. advokaat 7 blaadjes gelatine 1/2 liter slagroom 40° 6 eetlepels water
. De dag voordien:
Verkruimel de koekjes in de keukenrobot en roer er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter.Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan en zet de vorm in de koelkast
De dag zelf: Roer de mascarpone zacht & luchtig met de suiker en de advokaat
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water
Klop de slagroom stijf
Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine er in op
Klop het door het mascarpone mengsel en spatel de opgeklopte slagroom er door
Vul de vorm ermee en laat de taart in circa 3 uur opstijven.
|