Zondag mag het wat feestelijker.
Lamsbout Charcutiere Hoofdgerecht ================================= 1 lamsbout 8 tomaten(kan ook gepelde tomaten uit blik) 4 soeplepels fijne augurkjes (uit bokaaltje) 4 soeplepels fijne zure uitjes (uit bokaaltje) 4 teentjes knoflook (gesnipperd) 2 soeplepels kappertjes Olijfolie 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier Wat water indien nodig 2 soeplepels gehakte peterselie peper en zout
. De dag voordien:
Laat de lamsbout in een grote pot mooi bruin aanbakken.
Kruid met peper en zout, en schik er de gepelde,ontpitte en in vieren gesneden tomaten rond.
Voeg indien nodig wat water toe.Laat ongeveer 30 minuten bakken,deksel op de pan.
De dag zelf:
Warm de pot terug op. Voeg daarna de augurken,zilveruitjes,gehakte look tijm en laurier toe,en laat nog een kwartier verder garen.
Bestrooi met de peterselie.
Dien op met aardappelen naar keuze.
Zéér lekker !!
|