Vrijdag= visdag!
Kabeljauw Uit De Oven wat Heeft U Nodig =======================================
voor 2 personen:
1 ui 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 vleestomaat 10 blaadjes basilicum knoflookolie 300 g kabeljauwfilet 75ml droge witte Huiswijn (Super) eetlepel kappertjes zout versgemalen peper aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C) Pel 1 ui en snij deze in ringen Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken Hak 10 blaadjes basilicum grof
Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal
Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen Schenk 75ml droge witte wijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof de vis in de oven circa. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in circa.13 minuten verder gaar. Dien op met puree.
|