Gemakkelijk,lekker en vlug klaar.
Kalkoen Stroganoff ==================
Voor 4 personen:
- 600 gram kalkoenfilet
- 3 eetl. zonnebloemolie ofolijfolie
- zout
- versgemalen peper
- 2 tomaten
- 1 ui
- 125 ml zure room
- sap van 1 citroen
- ½ theel. mosterd
- 2 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. cognac
- 200 gram champignons
- 25 gram boter
- 2 zure augurken
- 2 eetl. gehakte peterselie
. Snijd de kalkoenfilets in blokjes. Verhit de olie en bak het vlees hierin in 3 minuten goudbruin. Laat het 10 minuten zachtjes garen.
Schep het uit de pan, strooi er peper en zout over.
Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in stukjes.
Pel de ui en snipper deze.
Voeg de zure room, citroensap, mosterd, tomatenpuree en cognac bij het braadvet.
Roer de tomaten en ui erdoor en kook het geheel zachtjes 2 minuten.
Borstel de champignons, verdeel ze in plakjes en bak ze kort in de boter. Voeg ze samen met de gesnipperde augurk bij de saus.
Schep de kalkoenstukjes terug door de saus en verwarm goed. Bestrooi het gerecht met peterselie. Serveer er rijst of aardappelpuree bij.
|